Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών εισέρχεται από σήμερα στην τελική ευθεία του, καθώς ξεκινούν οι τελικοί αλλά και ο «μικρός τελικός» (θέσεις 3-4) με ντέρμπι «αιωνίων» και στις δύο σειρές.


Στη σειρά των «μικρών τελικών» ΠΑΟΚ και Άρης ξεκινούν από την Πυλαία (18:00) τη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αφού ο «Δικέφαλος» έχει πλεονέκτημα έδρας, ενώ οι «κίτρινοι» θα παίξουν χωρίς τους φιλάθλους στο πλευρό τους στο Αλεξάνδρειο, λόγω τιμωρίας της έδρας τους. 

Το PAOK Sports Arena αναμένεται να είναι γεμάτο και, γι αυτόν τον λόγο, η ΚΑΕ, με ανακοίνωσή της προς τους φιλάθλους τους καλεί "να έρθουν μαζικά στο γήπεδο να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας, με την τεράστια δύναμη της φωνής τους και ΜΟΝΟ με αυτήν και να μείνουν μακριά από κάθε ενέργεια που μπορεί να βλάψει την ομάδα και το μέλλον της. Αυτοί οι αγώνες πρέπει να είναι μία γιορτή για το άθλημα και την ομάδα μας και είναι στο χέρι ΟΛΩΝ μας να το κάνουμε πράξη. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους φιλάθλους για τις πολύ αυστηρές διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου και την αμετάκλητη απόφαση της πολιτείας για την άμεση επιβολή ποινών σε κάθε περίπτωση παρεκτροπής".

Με απόντα τον Βον

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής της ομάδας, Σούλης Μαρκόπουλος: "Θέλω να τονίσω ότι δύο ομάδες από τη Θεσσαλονίκη διεκδικούν το εισιτήριο για την Ευρώπη και αυτό είναι ευχάριστο. ΠΑΟΚ και Αρης έκριναν παλαιότερα το πρωτάθλημα, οι αγώνες δεν έχουν την ίδια βαρύτητα όμως πάντα έχουν ενδιαφέρον για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να είναι μόνο αγωνιστικό. Το γήπεδο δεν είναι εκκλησία αλλά δεν θα πρέπει να χαλάει το θέαμα που προσφέρουν οι παίκτες. Ελπίζουμε να γίνουν καλά παιχνίδια και ο καλύτερος ας κερδίσει", δήλωσε.

Χωρίς τον Julian Vaughn θα ολοκληρώσει την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ, καθώς ο τραυματισμός του Αμερικανού σέντερ στο δεξί πόδι δεν του επιτρέπει να συμμετέχει σε κανένα παιχνίδι της ομάδας μέχρι την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων. 

Ερωτηματικό ο Ντέιμικ

Η προετοιμασία του ΑΡΗ ολοκληρώθηκε με μία προπόνηση, στο «Nick Galis Hall». Απών ήταν για ακόμα μία φορά ο Άντριου Νέιμικ. Ο 30χρονος σέντερ θα συμπεριληφθεί στη 12άδα της ομάδας, θα πάρει μέρος στην προθέρμανση και θα φανεί αν θα μπορέσει να βοηθήσει έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, κάτι που στην παρούσα φάση μοιάζει δύσκολο.

Πέραν του Νέιμικ και των Όγκο Αντεγκμπόγιε, Γιάννη Καραθανάση, οι υπόλοιποι παίκτες ήταν κανονικά στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη. Πριν από τον αγώνα, οι παίκτες είδαν σε βίντεο τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας.


Τη 12άδα του ΑΡΗ για τον πρώτο αγώνα απαρτίζουν οι: Τόρεϊ Τόμας, Στέλιος Πουλιανίτης, Δημήτρης Φλιώνης, Μουχάμεντ Πάσαλιτς, Σπύρος Μούρτος, ΛαΜάρκους Ριντ, Τάσος Δήμας, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, Γιώργος Τσιάρας, Άντριου Νέιμικ, Κώστας Χαρίσης, Βασίλης Σίμτσακ.

Για το παιχνίδι, ο Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε: «Η φετινή χρονιά ήταν μεγάλη σε μάκρος. Ξέρουμε ότι οι αναμετρήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πόλη, αλλά και ότι ο νικητής θα πάρει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Υπάρχουν απουσίες και για τις δύο ομάδες. Εμείς θα πρέπει να αγωνιστούμε και χωρίς τον κόσμο μας στα εντός έδρας παιχνίδια, όμως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Όσον αφορά τον τραυματισμό του Νέιμικ, είπε: «Η φύση του τραυματισμού του είναι τέτοια που δε μας επιτρέπει να κάνουμε προβλέψεις. Είναι νευρολογικής φύσης σύμπτωμα. Με πάσα ειλικρίνεια σας λέω ότι μετά από τον τρίτο αγώνα με την ΑΕΚ δεν έχει κάνει προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Θα είναι στη 12άδα στον αυριανό αγώνα και θα κάνει ζέσταμα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τώρα κάτι υπεύθυνα. Θα δούμε την κατάσταση του παίκτη και τις ανάγκες της ομάδας στη διάρκεια του αγώνα και θα αποφασίσουμε».

Και οι... άλλοι

Για τον τίτλο του πρωταθλητή θα μονομαχήσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για 15η φορά από τη σεζόν 1992-1993, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει αυτή τη φορά στους «ερυθρόλευκους» που εκκινούν από το ΣΕΦ(19.30).