Τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώνονται απόψε με την έκτη και τελευταία αγωνιστική, οι αναμετρήσεις της οποία θα διεξαχθούν σε Τρίπολη και Περιστέρι και θα ξεκινήσουν στις 20:30.


Με τον Παναθηναϊκό να είναι πρώτος από την τέταρτη αγωνιστική και να έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πια στην ομάδα που θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση και θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως είναι διαμορφωμένα τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, φαβορί είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Μετά τη νίκη του Ατρόμητου επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (1-0) και σε συνδυασμό με το 0-0 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Αστέρα Τρίπολης, οι Αρκάδες έφτασαν στους 7 βαθμούς, η ομάδα των δυτικών προαστίων στους πέντε και ο «Δικέφαλος» έμεινε στους τέσσερις με μόλις δύο ισοπαλίες.

Με νίκη των Πελοποννησίων επί του ΠΑΟΚ ο Αστέρας θα είναι δεύτερος και ο ΠΑΟΚ τέταρτος. Για να είναι δεύτερος ο Ατρόμητος θα πρέπει η μακεδονική ομάδα να νικήσει στην Τρίπολη και ταυτόχρονα οι Περιστεριώτες να επιβληθούν του Παναθηναϊκού, που σήμερα θα παίξει κυριολεκτικά με τα «δεύτερα».

Αν νικήσει ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος δεν επικρατήσει των «πρασίνων» οι Θεσσαλονικείς είναι εκείνοι που θα πανηγυρίσουν, καθώς θα ισοβαθμήσουν με τον Αστέρα στους 7 βαθμούς, αλλά θα έχουν το πλεονέκτημα στις μεταξύ τους συναντήσεις μετά την ισοπαλία στο πρώτο ματς της Τούμπας.

Μεγάλη σημασία, επίσης, έχει η αποφυγή της τέταρτης θέσης, καθώς ο κάτοχός της θα ξεκινήσει ουσιαστικά τη νέα σεζόν από τις 16 Ιουλίου, αφού θα συμμετάσχει στον β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ!