Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που διεξάγονται, σήμερα, Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε.


Αναλυτικά:

9:30

Ετήσιο Μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ Σώματος Στρατού.  
Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.
Ακολουθεί κατάθεση στεφάνων.
Οργάνωση από το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.

13:00

Η Σοσιαλιστική Προοπτική καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε συνεστίαση στην ψαροταβέρνα Ιππόκαμπος (Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και Καρακάση 75- Θεσσαλονίκη). Τιμή πρόσκλησης: 15 ευρώ.

19:00

Μέγας Εσπερινός για τον εορτασμό της μνήμης του Αποστόλου Παύλου, στην Ιερά Μονή Βλατάδων, Άνω Πόλης. Παύλειος Λόγος από το Λέκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Αθανάσιο Στογιαννίδη με θέμα: «Η έννοια της παιδείας στη διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου».
19:00
Εσπερινός και Συναυλία κλασικής μουσικής από το μουσικό σύνολο “Orpheus Soloists”, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, στο κτήμα της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος του ΟΧΙ, Άγιος Παύλος.
19:30
Παράκληση για τους αγνοουμένους της Κυπριακής Τραγωδίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου, πρώην στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά.
Ακολουθεί συμβολική δεντροφύτευση και περιποίηση του «Άλσους των Αγνοουμένων».
20:00


Πολιτιστικό τριήμερο «32α Χαριλιώτικα», στο άλσος της Νέας Ελβετίας (τέρμα Χαριλάου).

20:30
Εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού, στο πλαίσιο του 19ου Ακριτικού Κύκλου, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη. Οργάνωση από το Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

20:30

Πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο «41 Χρόνια από το Προδοτικό Πραξικόπημα και τη Βάρβαρη Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο», στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μπροστά από το Δημαρχείο Καλαμαριάς.
Ομιλητής ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόφορος Φωκαΐδης. Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα.

21:15
Συναυλία ελληνικής μουσικής, στο πλαίσιο των Μουσικών Συναντήσεων “Festival 2015”, στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Σχολείου, στο Πανόραμα. Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Αλεξόπουλος και Ηρακλής Καζάκης. Οργάνωση από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.