Κοινωνικό μέρισμα θα παίρνουν, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες! Αυτός είναι ο στόχος της νέας διοίκησης του ΟΛΘ Α.Ε., όπως είπε σε στελέχη της παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη", ο πρόεδρος του Οργανισμού, πρώην αντιπρύτανης, Δ. Παντής!

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης οφείλει να δίνει κοινωνικό μέρισμα στην πόλη και τους πολίτες της. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η νέα διοίκηση του Λιμανιού» τόνισε ο Γ. Παντής, στη συνάντηση που είχε με Τετάρτης αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» στα γραφεία της διοίκησης του ΟΛΘ.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της παράταξης (που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσαν ότι «η Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη συμφωνεί με την λογική παροχής κοινωνικού μερίσματος προς τις συλλογικότητες και τους φορείς της πόλης, θα επιδιώξουμε αυτή την στρατηγική και θα καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις».

Δεν ιδιωτικοποιείται το λιμάνι...

Όσον αφορά την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για τα λιμάνια της χώρας, αλλά και για τη συζήτηση της πιθανής ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, ο Γ. Παντής επανέλαβε ότι «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν είναι σε φάση ιδιωτικοποίησης. Όταν λήξει η διαπραγμάτευση θα δούμε την μεγάλη εικόνα. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε υπό ιδιωτικοποίηση».

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, δήλωσε ότι «Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Η ανάπτυξη του λιμανιού πρέπει να σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης».