Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών φήμες, σύμφωνα με τις οποίες το όριο ημερησίων συναλλαγών από τα ΑΤΜ θα μειωθεί από τα 60 στα 20 ευρώ.


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Σε παρόμοια διάψευση προχώρησαν και οι εκπρόσωποι των τραπεζών οι οποίοι μετείχαν στη συνάντηση - που ολοκληρώθηκε περίπου στις 11 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών - λέγοντας παράλληλα ότι η συζήτηση αφορούσε στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης μετρητών.

Όπως ανέφεραν, εξετάζεται το πώς θα μπορούν οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι να κάνουν αναλήψεις από τα γκισέ των τραπεζών για μεγαλύτερο ποσό από το όριο των 60 ευρώ, και να μην ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Αντίθετα, δεν διαψεύδεται το γεγονός ότι ούτε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 θα καταφέρουν να κάνουν ανάληψη από τα γκισέ οι συνταξιούχοι. Όπως όλα δείχνουν, αυτό θα επιτραπεί την Πέμπτη 2 Ιουλίου. Όπως διευκρινίστηκε, οι συνταξιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ανάληψη αθροιστικά των 60ευρων που δικαιούνται για κάθε μέρα από την πληρωμή τους. Έτσι, αν κάποιος συνταξιούχος πληρωθεί την Τρίτη και πάει να πάρει χρήματα την Παρασκευή, θα έχει δικαίωμα να κάνει ανάληψη (4Χ60) 240 ευρώ. Από εκεί κι έπειτα, όμως, θα ΄χει το δικαίωμα ανάληψης 60 ευρώ ανά 24ωρο (προσοχή, όχι ανά ημέρα, κάτι που σημαίνει ότι αν γίνει ανάληψη στις 10 το πρωί, η επόμενη ανάληψη θα πρέπει να γίνει από τις 10 το επόμενο πρωί και μετά...).