Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισαν για την Ελλάδα τα αγωνίσματα της κολύμβησης στο Μπακού, που αποτελούν παράλληλα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων. 

Ο Δημήτρης Δημητρίου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 3:52.57, μετά από σκληρή μάχη με τον Γερμανό Πολ Χέντσελ, ο οποίος πρώτευσε με 3:52.43 και τον Ρώσο Έρνεστ Μακσούμοφ, ο οποίος τερμάτισε τρίτος με 3:52.65.

Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης συνέτριψε μάλιστα το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (3:54.35), το οποίο είχε σημειώσει στις 27 Φεβρουαρίου στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια των χειμερινών αγώνων.

Αυτό είναι το έβδομο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και τέταρτο ασημένιο. 
 
«Η χαρά μου είναι μεγάλη και ήταν κάτι ανέλπιστο για μένα. Ουσιαστικά ο στόχος ήταν η συμμετοχή στον τελικό. Στο πρώτο πενηντάρι γύρισα πρώτος, ήμουν συνέχεια στην πρώτη δυάδα και όταν στα 300 μέτρα είδα ότι οι υπόλοιποι είχαν μείνει αρκετά πίσω και ήμουν μόνο εγώ με τον Γερμανό μπροστά, κατάλαβα ότι είχα εξασφαλίσει το μετάλλιο. Εκεί τα έδωσα όλα πια για το χρυσό, που μπορεί τελικά να μην ήρθε, αλλά αυτό δεν μειώνει τη χαρά μου. Είναι χωρίς δεύτερη σκέψη, η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου και θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στους γονείς μου που με στηρίζουν, αλλά και στον προπονητή μου στην Αργυρούπολη, τον Δημήτρη Αθυμαρίτη, αλλά και στους Αλέξανδρο Νικολόπουλο και Βαγγέλη Κοζομπόλη που επίσης με έχουν βοηθήσει σημαντικά», τόνισε ο Δημήτρης Δημητρίου που είχε διπλή χαρά καθώς νωρίτερα, είχε μάθει και τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων, όπου τα πήγε πολύ καλά.