Στη διαδικτυακή πύλη ευρωπαϊκής ενημέρωσης Politico, δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Έρχεται σύντομα: το σόου της Άνγκελα και της Κριστίν» και υπότιτλο «Μπορούν η Γερμανίδα Καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, να βρουν μια λύση για την Ελλάδα που θα ικανοποιεί αυτούς στους οποίους λογοδοτούν;» 


Παραλληλίζοντας την ελληνική περίπτωση με ένα δράμα που αποτελείται από μέρη, η Politico προβλέπει ότι στο τρίτο μέρος της ταινίας «Ελληνική Διάσωση», θα πρωταγωνιστήσουν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσπαθώντας να βρουν μια λύση που θα ικανοποιεί τους ψηφοφόρους της πρώτης και εκείνους στους οποίους λογοδοτεί η δεύτερη. 

Από τη μια πλευρά - όπως αναφέρεται - οι Γερμανοί έχουν κουραστεί να διασώζουν την Ελλάδα και αισθάνονται ότι καλούνται να πληρώσουν τους φόρους που οι Έλληνες πολίτες αρνούνται να πληρώσουν στην κυβέρνησή τους. 

Επιπλέον αναφέρεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με το γερμανικό Κοινοβούλιο το οποίο εμφανίζεται διστακτικό απέναντι στους «ηθικούς κινδύνους», ενώ παρατηρείται αύξηση της δυσαρέσκειας έναντι του ευρώ. 

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει οτι η επικεφαλής του ΔΝΤ θα επιδιώξει την επανεκλογή της το επόμενο έτος. "Ως εκ τούτου, πρέπει να λάβει υπόψη το προσωπικό του Ταμείου και τη διστακτική στάση του ΔΣ να εμπλακεί και πάλι σε μια ελληνική διάσωση" επισημαίνεται στο δημοσίευμα.