Η αβεβαιότητα της ελληνικής οικονομίας ακυρώνει ξένες επενδύσεις. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδος, με αφορμή το κλείσιμο της Hellenic Steel.


«Το οριστικό κλείσιμο της Hellenic Steel, μιας από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης και της χώρας, επιβεβαιώνει την πορεία αποβιομηχάνισης της χώρας μας τα τελευταία χρόνια» υπογραμμίζει ο ΣΒΒΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βιομηχάνων της Βόρειας Ελλάδας «η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν θα έρθει, αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε σοβαρούς ξένους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα υποδέχεται με σοβαρότητα και αξιοποιεί νέες επενδύσεις. Σε συνέχεια των προηγούμενων εν δυνάμει επενδυτών που αποσύρθηκαν, η τελευταία ανακοίνωση του οίκου Mittal για την εξαγορά της Hellenic Steel, ότι δηλαδή αποσύρει το ενδιαφέρον του λόγω της ρευστότητας της οικονομικής κατάστασης της χώρας είναι χαρακτηριστική».

Ο ΣΒΒΕ απευθύνει έκκληση στην πολιτεία «ν’ αντιληφθεί την κρισιμότητα του προβλήματος που προκαλεί η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά, και το δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει διαχρονικά διαμορφωθεί στη χώρα».

Καλεί τα αρμόδια υπουργεία «να υποστηρίξουν κάθε επενδυτική πρωτοβουλία στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, για να καταπολεμηθεί επιτέλους η υψηλή ανεργία και να επανέλθει η κοινωνική ηρεμία, ειδικά στην Ελληνική Περιφέρεια».