Στην αποψινή Eurovision, που είναι και η 60η διοργάνωση, είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google. Είναι ένα πολύ όμορφο σκίτσο, που αντικατοπτρίζει ό,τι είναι τα τελευταία χρόνια ο διαγωνισμός: Λάμψη, εκκεντρικότητες και από φωνή... φωνάρα.


Για τον εφετινό τελικό αξιοσημείωτη είναι η, για πρώτη φορά, συμμετοχή της Αυστραλίας.

Μετά το πέρας του πρώτου και του δεύτερου ημιτελικού, στον οποίο η μοναδική έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός της Φινλανδίας, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, σχετικά με τα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον μεγάλο τελικό της Eurovision. 

Με την εκπληκτική ερμηνεία της Μαρίας Έλενας Κυριάκου, η Ελλάδα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου. 

Η Ιταλία και η Σουηδία αναμένεται να κονταροχτυπηθούν για την κορυφή του φετινού διαγωνισμού, καθώς φαντάζουν ως τα δύο απόλυτα φαβορί(οι αποδόσεις στα Στοιχηματζίδικα είναι 2,5 και 4, αντίστοιχα). Το νεανικό συγκρότημα Il Volo και ο Σκανδιναβός Mans Zelmerlow αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη μεταξύ τους, σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά.  Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η Ρωσίδα Polina Gagarina(δίνει 4,75), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Αυστραλία και η Εσθονία(12 και 25, αντίστοιχα). 

Εμείς, πάντως, είμαστε με τη Λετονία. Το τραγούδι της είναι τραγούδι και η ερμηνεία εκπληκτική. Έχει μόνον ένα μειονέκτημα: Δεν είναι... γιουροβιζιονικό. Πριν χρόνια η Σερβία τα είχε καταφέρει γ αυτόν, ακριβώς, τον λόγο. Τότε είχε επιστρατεύσει μια λεσβία, για να κάνει ένα όμορφο τραγούδι να ξεχωρίσει. Τώρα, επιστρατεύεται μια Λετονή με ρίζες από την... Μπουργκίνα Φάσο. Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, εμείς ελπίζουμε. Τα στοιχηματζήδικα της δίνουν απόδοση 50.

Υπάρχουν και... χειρότερα: Η Μαρία ΈΛενα Κυριάκου δίνει απόδοση 150. Έτσι και το εθνικό μας καθήκον μπορούμε να κάνουμε και, αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, θα έχουμε πάρει πίσω ένα καλό ποσόν.

Κύπρος, Αυστρία, Ρουμανία, Λιθουανία, Αρμενία, Μαυροβούνιο και Γερμανία, δίνουν τις καλύτερες αποδόσεις: 250!

Η EBU ανακοίνωσε τη σειρά εμφάνισης των 27 χωρών. Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στην 15η θέση, αμέσως μετά την οικοδέσποινα Αυστρία. Για την Κύπρο, η 11η θέση έχει κάποιες δυσκολίες... Ακριβώς πριν θα ανέβει στη σκηνή το απόλυτο φαβορί, η Σουηδία, ενώ αμέσως μετά η Ευρώπη θα υποδεχτεί για πρώτη φορά την Αυστραλία.