Τρεις ομογενείς συνελήφθησαν, χθες, στη Θεσσαλονίκη για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.


Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 785 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 55 συσκευασίες καπνού.

Η υπόθεση, βέβαια, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αρκεί να περπατήσει κάποιος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να διαπιστώσει το τι γίνεται με το λαθρεμπόριο τσιγάρων. 

Κέντρο διανομής και πώλησης η αγορά Βλάλη. Στις παρυφές της, κυρίως στα όρια με τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, κατοικοεδρεύουν οι "πωλητές". Κρύβουν τις κούτες με τα λαθραία τσιγάρα στα παρτέρια, ακόμη και στα ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ, κρατούν λίγα πακέτα στα χέρια τους και τα πουλούν στους περαστικούς.

Όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες της περιοχής, οι καβγάδες μεταξύ των "πωλητών" τσιγάρων είναι καθημερινότητα. Και το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι όταν καθίσαμε, για λίγα λεπτά στο σημείο και παρακολουθήσαμε το αλισβερίσι. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι δύο πωλήτριες (προτιμούνται μεσήλικες γυναίκες για να προκαλούν το... θυμικό των πελατών) πιάστηκαν μαλλί με μαλλί, ανταλλάσσοντας βρισιές σε δυο γλώσσες, επειδή η μία χρέωνε τις πωλήσεις της στην... κούτα της άλλης...