Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε:


9:30

Έναρξη του διεθνούς συνεδρίου με θέμα τους αστέρες νετρονίων και τα βαρυτικά κύματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο κτίριο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων.

Συμμετέχουν εβδομήντα σύνεδροι, με προσκεκλημένους ομιλητές μεταξύ άλλων από τα Πανεπιστήμια του Τύμπιγκεν, Ουάσιγκτον, Μιλγουόκι, Κολούμπια, Ιερουσαλήμ, Οχάϊο, Φρανκφούρτη, Κάρντιφ και Κυότο. Το συνέδριο πραγματοποιείται λίγους μήνες πριν από τη λειτουργία των αναβαθμισμένων ανιχνευτών advanced LIGO στις ΗΠΑ που σκοπό έχουν την πρώτη άμεση ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων.

10:00
Έναρξη εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων των Κλάδων του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε.), στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
18:30
Επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Δικαστική Γραφολογία & Δικαστική Ψυχολογία: Συνοδοιπόροι της Νομικής Επιστήμης», στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14.

Χαιρετίζει ο Νικόλαος Βαλεργάκης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
19:30
Ομιλία-παρουσίαση του Ομότιμου Καθηγητή του Παν. Πατρών Γιάννη Μανέτα με αφορμή τα δύο βιβλία του για τα φυτά (Περί φυτών αφηγήματα, 2014 και Τι θα έβλεπε η Αλίκη στη χώρα των φυτών, 2010 - Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης) , στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Οργάνωση από τηΒιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης και η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
19:00
Εκδήλωση με θέμα: «Ο θεσμός του συμπαραστάτη του δημότη, ενημέρωση, δικαιώματα, δυνατότητες, υποχρεώσεις», στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας, Κλεάνθους 57.
Ομιλητής ο δικηγόρος Απόστολος Αγγελόπουλος, συμπαραστάτης του δημότη στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
20:00
Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Δημιουργικά Στερεότυπα» μιας ομάδας μαθητών του 1ου Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πυλαίας του Δήμου Χορτιάτη, στη βίλα Καπαντζή (Στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ, Βασ. Όλγας 108 - φωτογραφία πάνω). Οργάνωση από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. 2310295170
20:00
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Οι Αναμνήσεις μας», σε συνεργασία με τους κανταδόρους του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, στην πλατεία Τερψιθέας της Άνω Πόλης.
20:00
Παράσταση με τίτλο: «Ο Έρωτας στη Μάισσα Σαλονίκη», από τη θεατρική ομάδα καθηγητών «Μίμησις Πράξεως», στο Δημοτικό Θέατρο «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη. Οργάνωση από την Περιφερειακή Εκπαίδευση Κεντρικής Μακεδονίας(Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης).