Κύκλωμα διακίνησης ειδών παρεμπορίου, που είναι αντιγραφές γνωστών προϊόντων, “ξήλωσε” η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

 

Εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός προϊόντων – μαϊμούδων, σε δύο αποθήκες και σε κατάστημα στις περιοχές Καλοχωρίου, Διαβατών και Μενεμένης, αντίστοιχα.

Στην υπόθεση –σύμφωνα με την αστυνομία- εμπλέκονται πέντε άτομα: Τέσσερις Έλληνες ηλικίας από 23 έως 59 ετών και 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής, παράβασης Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, σχετικά με τα απομιμητικά προϊόντα και παράβαση Νόμου περί Σημάτων.

maimoudes_menemeni_20150505_03

Σε έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, με άλλους τρεις Έλληνες, είχαν ανοίξει κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών στη Μενεμένη, αλλά τα προϊόντα που διέθεταν ήταν… μαϊμούδες. Ο δε 37χρονος αλλοδαπός ήταν ο… μεταφορέας από τις αποθήκες προς το κατάστημα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους τρείς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.392 προϊόντα - μαϊμούδες, στην πλειοψηφία τους αθλητικά παπούτσια, φόρμες και μπλούζες.

Στο αυτοκίνητο του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστή σφραγίδα εταιρείας εμπορίας υποδημάτων, η οποία χρησιμοποιούταν για την κατάρτιση πλαστών τιμολογίων ή δελτίων αποστολής.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

maimoudes_menemeni_20150505_02