Την ώρα που κανείς δε γνωρίζει εάν και πότε θα ολοκληρωθεί το έργο του μετρό στη Θεσσαλονίκη, καθώς, κάθε τόσο απολύονται και μερικές δεκάδες εργαζόμενοι, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Αστικών Συγκοιωνιών συζήτησαν με ανθρώπους του μετρό για τους σταθμούς μετεπιβίβασης!


Μπορεί να ακούγεται... σχήμα πρωθύστερο, όμως, όπως μας πληροφορεί Δελτίο Τύπου του ΣΑΣΘ, συνάντηση με τον Διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργο Κωνσταντινίδη, και υπηρεσιακά στελέχη είχε σήμερα ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παλαιστής, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού έργου NODES, Σπύρος Βούγιας και επιστημονικοί συνεργάτες του ΣΑΣΘ. "Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι σύγχρονοι σταθμοί μετεπιβίβασης που μελετήθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου NODES, που υλοποιεί με επιτυχία το ΣΑΣΘ. Επίσης, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του σημαντικότερου έργου συγκοινωνιακής υποδομής της πόλης, του μετρό Θεσσαλονίκης", μας πληροφορούν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ, Γιάννης Παλαιστής, διαβεβαίωσε ότι «μέσα από το ευρωπαϊκό έργο NODES έχουμε πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να λειτουργήσουμε στη Θεσσαλονίκη σύγχρονους σταθμούς μετεπιβίβασης, που θα διευκολύνουν όλους τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς και θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την αύξηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό μελετήσαμε έναν πρότυπο σταθμό μετεπιβίβασης στη Μίκρα, όπου μελλοντικά θα είναι και τερματικός του μετρό».

Έτσι, λοιπόν, μάθαμε ότι στη Μίκρα, όταν, πρώτα ο... Θεός, λειτουργήσει μετρό, θα υπάρχει ένας υπερσύγχρονος σταθμός μετεπιβίβασης...

Στο Δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό έργο NODES ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και μάλιστα προγραμματίζεται εκδήλωση από το ΣΑΣΘ για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του και την ενημέρωση φορέων και πολιτών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και επίσκεψη στα εργοτάξια του μετρό.

Τουλάχιστον όσον αφορά τις δημόσιες συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, ένα κομμάτι του προγραμματισμού... δουλεύει!