Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ενημερώνει τα μέλη της Ένωσης για την προκήρυξη του δημοσιογραφικού βραβείου «Ελένη Βλάχου», το οποίο δίνεται εφέτος για έβδομη φορά από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 


Το βραβείο «Ελένη Βλάχου» απονέμεται από το 2003 σε Έλληνες δημοσιογράφους που καλύπτουν διεθνή και κυρίως ευρωπαϊκά θέματα.

Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία,  χρηματικό έπαθλο ύψους 2.000 ευρώ, καθώς και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στον διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν άρθρα δημοσιογράφων τα οποία δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά έντυπα μέσα, μεταδόθηκαν από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ή αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο μετά τις 18/5/2013. Τα Μέσα Ενημέρωσης που φιλοξένησαν τα δημοσιεύματα μπορεί να είναι πανελλαδικής ή τοπικής εμβέλειας. Η συμμετοχή νέων δημοσιογράφων στον διαγωνισμό ενθαρρύνεται ιδιαιτέρως.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει το πολύ τρία δημοσιεύματα στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de με την ένδειξη θέματος «Βραβείο Ελένη Βλάχου».

Για περαιτέρω διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας (210-7285225).

Περισσότερες πληροφορίες με κλικ εδώ.