Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου 2015, με αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία σε πτώση, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. 


Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες από το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το μεσημέρι τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες στα δυτικά και κεντρικά τμήματα. Στη Θράκη γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για τοπικούς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στις Σποράδες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί 4 με 5 και στον Κορινθιακό και τη θάλασσα Κυθήρων 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν στα βόρεια νότιοι 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις, οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, αναμένονται στα βορειότερα τμήματα του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα και πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. 

Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη έως 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.