Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, είχε σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο. 


Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε παρουσία εκπροσώπων των αστυνομικών διευθύνσεων της Θεσσαλονίκης, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Θωμά Ψαρρά και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για δράσεις Δημόσιας Τάξης, Λευτέρη Κιοσέογλου, συζητήθηκαν θέματα της καθημερινότητας της πόλης, όπως το κυκλοφοριακό, η δημοτική αστυνομία, τα ναρκωτικά και το ζήτημα των μεταναστών.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την πάταξη της παράνομης στάθμευσης και για τη διευθέτηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, ζητήματα τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει, ώστε να παράσχει στο Δήμο κάθε δυνατή βοήθεια, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Υπουργός ανέφερε: «Είναι πολύ εύκολη και πολύ ουσιώδης η συζήτηση με τον Δήμαρχο. Δεν κρύβουμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα, ούτε της πόλης, ούτε της αστυνομίας, ούτε του κράτους. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν στην Τροχαία, στην ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη, σ το κυκλοφοριακό και στην εγκληματικότητα σε διάφορες μικρομεσαίες, αλλά πολύ κρίσιμες για την εικόνα της πόλης εγκληματικές δραστηριότητες. Θα ξεκινήσουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα κάνουμε το χάρτη της εγκληματικότητας στην πόλη δρόμο – δρόμο, προκειμένου να πάρουμε και τα κατάλληλα μέτρα αντιεγκληματικής πολιτικής, πάλι δρόμο – δρόμο», είπε και πρόσθεσε πως πλέον η αστυνομία διαμορφώνει μια άλλη σχέση με την κοινωνία και με τους δημάρχους. 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Θίξαμε όλα τα θέματα της πόλης, κυκλοφοριακό, παράνομη στάθμευση, ναρκωτικά, πορνεία, όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας που χρειάζονται αστυνόμευση. Γιατί, ας μην ξεχνάμε, κι ο άγιος φοβέρα θέλει. Ό,τι μέτρο κι αν πάρουμε, αν δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε συστηματικά και με αυστηρότητα, δε θα βελτιώσει την κατάσταση. Ετοιμάζουμε αυτήν την προγραμματική συμφωνία, η οποία θα περιγράφει ένα προς ένα όλα τα σημεία στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε». 

Ειδικότερα για τη δημοτική αστυνομία ο Δήμαρχος τόνισε πως είναι απολύτως απαραίτητη για την πόλη. Όπως επισήμανε, εντός δέκα ημερών οι δημοτικοί αστυνομικοί που βρίσκονται σήμερα σε διάφορες υπηρεσίες θα δηλώσουν που θέλουν να πάνε κι από κει και πέρα όσοι επιλέξουν να έρθουν στο Δήμο θα αξιοποιηθούν. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη δύναμη της δημοτικής αστυνομίας, καθώς, όπως είπε, ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών φαίνεται πως θα είναι μικρότερος από αυτόν που έχει ανάγκη ο Δήμος.