Την ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ειδικά ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, ζήτησε στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.


Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε μια σειρά από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κεντρική Μακεδονία, η ανανέωση του εξοπλισμού των σωμάτων ασφαλείας, η δυνατότητα ενίσχυσης της ΕΛΑΣ και της ΠΥ στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 από την ΠΚΜ, το μεταναστευτικό, το κυκλοφοριακό και θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ενημέρωσα τον υπουργό για την πάγια θέση της ΠΚΜ, που αφορά στην ενίσχυση της στελέχωσης της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία. Οι Ελληνίδες και Έλληνες αστυνομικοί και πυροσβέστες δίνουν έναν τεράστιο αγώνα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, για τη διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και χρειάζονται ενίσχυση τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Συζητήσαμε επίσης για τα προβλήματα του κυκλοφοριακού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, και ειδικά στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, ενώ ανταλλάξαμε απόψεις και για το μεταναστευτικό. Η ΠΚΜ έχει προετοιμαστεί ήδη για τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Ροδόπολη Σερρών, με χρηματοδότηση από το ΣΕΣ 2014 – 2020».

Ο κ. Τζιτζικώστας υιοθέτησε μάλιστα την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού για την επιλογή μιας περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας με «σκληρή εγκληματικότητα», όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά ένα πρόγραμμα εξυγίανσης, με ορίζοντα πενταετίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πανούσης προτίμησε να μιλήσει για... τον κ. Τζιτζικώστα: « Έχει ένα όραμα για την Κεντρική Μακεδονία, για τη Μακεδονία και για την Ελλάδα κι αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα. Συνέργεια και συνευθύνη σε όλα, νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες, καθαρό μυαλό και χωρίς ιδεολογήματα να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους (...) Θεωρώ ότι οι Έλληνες αγαπάμε εξίσου την πατρίδα μας από όποια θέση κι αν έχουμε κι όποια ανάλυση κάνουμε της πραγματικότητας, γι’ αυτό και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όσοι κατέχουμε αξιώματα, χωρίς μιζέριες και χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Να φύγουμε από αυτά που μας βασανίζουν και να δείξουμε ότι η Αστυνομία - θεσμός της Δημοκρατίας, η Περιφέρεια – θεσμός της Λαϊκής Κυριαρχίας και προφανώς η Κυβέρνηση μπορούν μαζί να ξεπεράσουν τα προβλήματα. Αν διασπαστούμε, αν ο ένας έχει υποψίες απέναντι στη δράση του άλλου, θα πέσει όλο το σύστημα. Άρα λοιπόν αυτή την ανύψωση της Ελλάδας κατά βάση συζητάμε. Κι αυτό με ενθουσιάζει ιδιαίτερα».