Μαθητής στο Λύκειο ήμουν, όταν έπεσε στα χέρια μου μια κασέτα (πού χρήμα για βινύλιο...) Στο εξώφυλλο μια χοντρή, με ηδυπαθές βλέμμα, ξαπλωμένη σε έναν καναπέ. Στον τοίχο από πάνω της, μια φωτογραφία ενός νέου συγκροτήματος.


Ως τότε, το ροκ στην Ελλάδα ήταν, απαγορευτικά, αγγλόφωνο. Οι Socrates μονοπολούσαν το ενδιαφέρον μας κι ο δίσκος Socrates Drunk the Conium περνούσε από χέρι σε χέρι όταν οι... μανάδες μας απουσίαζαν από το σπίτι. Κι οι Μουσικές Ταξιαρχίες με το Disco Tsoutsouni, έφεραν τα πάνω κάτω...

Τους στίχους τους μάθαμε απ' έξω σε δευτερόλεπτα: "Ένα μωρό με δυο κεφάλια/και δυο κεραμίδια, στα δυο του τα φρύδια./ Με το ραδιενεργό του βλέμμα/ αν σε κοιτάξει, είσαι και τέρμα. / Η μαμά του, είναι στείρα / αλλά έχει τον δικό της/ τον ατομικό της/ αντιδραστήρα..." Κι από τότε, δεν τους ξεχάσαμε.

Θα είμαστε εκεί: Ο Τζίμης Πανούσης ξανασυναντά τις θρυλικές Μουσικές Ταξιαρχίες για να γιορτάσει τα 35 χρόνια από το ξεκίνημα τους και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για δύο μοναδικές συναυλίες στο Principal Club Theater​.

Την Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Ιουνίου θα ξανακούσουμε ζωντανά στην ορίτζιναλ εκδοχή τους τα «DISCO TSOUTSOUNI», «ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ», «ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΑΛΑΡΑ» και πάρα πολλά άλλα ενώ η μπάντα θα «αφηγηθεί» όλη την διαδρομή της θρυλικής της πορείας.

"Μετά από 30 χρόνια, όταν παρουσιάσαμε τις παραστάσεις Hardcore και Computer Show (1983-86) μαζευόμαστε ξανά να το γιορτάσουμε, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πολλά τραγούδια…», γράφει ο ίδιος ο Τζίμης Πανούσης.

Με πολύ κέφι ο Τζίμης και οι Μουσικές Ταξιαρχίες θα μας προσφέρουν 2 ανεπανάληπτες συναυλίες με γέλιο και πολλά τραγούδια που αγαπήσαμε και επιτέλους θα μπορέσουμε να τα χαρούμε ζωντανά. Στην συναυλία θα εμφανιστούν τα αυθεντικά μέλη από τις ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ και άλλοι που κατά καιρούς συμμετείχαν στο συγκρότημα.

Πλέον, οι στίχοι του "Αχ Ευρώπη" ακούγονται πολύ σημερινοί: "Δεν μπορώ, δεν μπορώ/ δεν μπορώ να τη βρω / με κομπιούτερ και με κουμπάκια. / Νιου γουέιβ, τζαζ ροκ, / σεξ, ντραγκς, ροκ εν ρολ / με τζατζίκι και με σουβλάκια... / Αχ Ευρώπη, / εσύ μας μάρανες"...

Παίζουν οι:
Τζίμης Πανούσης
Γιάννης Δρολάπας
Σπύρος Πάζιος
Δημήτρης Δασκαλοθανάσης
Βασίλης Γκίνος
Στέλιος Φράγκος
Βασίλης Κοκώνης
Αλέκος Αράπης
Γιώργος Καραγιαννίδης
Ηλίας Αχλαδιώτης
και άλλοι που έπαιξαν κατά καιρούς στις Μουσικές Ταξιαρχίες...

Info:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00                                
Πληροφορίες: 2310.428088
Principal Club Theater – Mylos, Thessaloniki, GR
Είσοδος: 12€
Προπώληση εισιτηρίων: Ticket House, Stereodisc, Rover, Public, Ianos, Nephilim, Viva.gr
Παραγωγή: Principal Ltd.

Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.facebook.com/principalclub
www.twitter.com/principalclub