Τα είχαμε όλα στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Διομήδη Άργους, λίγο πριν το τέλος του α μέρους, στο PAOK Sports Arena: Δυο παρατάσεις, πέναλτι και... επεισόδια. Αλλά και νταμπλούχο τον ΠΑΟΚ.


To παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δυνατό, από το πρώτο λεπτό. Έτσι, μετά από ένα σκληρό φάουλ αποβλήθηκε (2λεπτη αποβολή) ο Αλβανός. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ δέχτηκε την επίθεση του Μεγαλοοικονόμου, που αποβλήθηκε(2λεπτη). Κάποιοι από τους παίκτες έγιναν μαλλιά κουβάρια, για να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι. 

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωνόταν αφού τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, σε ένα φάουλ που κέρδισε ο Διομήδης ο Ντάτσεβιτς με πέντε παίκτες στο τείχος, βρήκε με δύναμη το πρόσωπο του Αλβανού. Είχαμε νέα σύρραξη, καθώς οι παίκτες θεώρησαν πως ο Ντάτσεβιτς το έκανε επίτηδες, ένας από τον πάγκο του Διομήδη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι έφυγε… όπως μπήκε κι έπεσε αρκετό ξύλο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.



Μετά από όλα αυτά, οι διαιτητές απέβαλαν και τον Ντάτσεβιτς και κράτησαν και το δελτίο του...

Ως το τέλος του αγώνα αποβλήθηκαν ο Τσακίρης (από τον ΠΑΟΚ), ο Μεγαλοοικονόμου κι ο Σαμαράς, αλλά και ο Ντάτσεβιτς -με την απευθείας κόκκινη (από τον Διομήδη).

Με τα χίλια ζόρια, το παιχνίδι συνεχίστηκε, με τους παίκτες ιδιαίτερα νευρικούς, τον Διομήδη να προηγείται ως τα τελευταία λεπτά με 2-3 γκολ. Μέσα σε 5 λεπτά, όμως, το 24-29 έγινε 29-29, το Άργος έχασε τη διαφορά, για να πάμε στα..,. πρώτα δυο 5λεπτα της παράτασης (το γκολ της ισοφάρισης μάλλον θα παίζει ως χάι-λάιτ στο Γιούροσπορ...)

Κι ενώ στο πρώτο μέρος της παράτασης ο ΠΑΟΚ έδειχνε να επικρατεί, στο β μέρος το Άργος βρέθηκε να προηγείται 34-35, 20'' πριν τη λήξη. Και πάλι, όμως, σε νεκρό χρόνο, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε και φθάσαμε στη δεύτερη παράταση!

Κι εκεί... έσπασαν καρδιές. Το παιχνίδι έληξε 40-40, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει 20" πριν τη λήξη, ο Μούκιτς αστόχησε στο ελεύθερο σουτ σε νεκρό χρόνο και φθάσαμε στα πέναλτι!

Η σειρά των πέναλτι: Πετρίδης 1-0, Μαστορογιάννης (απέκρουσε ο Μπουρδούμης) 1-0, Νικολαΐδης (απέκρουσε ο Λοΐζος) 1-0, Σπέντζος (άουτ) 1-0, Αλβανός 2-0, Μούγιτς (απέκρουσε ο Μπουκοβίνας) 2-0, Κοκώνης 3-0.

Με το που μπήκε το τέταρτο, κατά σειράν, πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, έγινε... το σώσε! Οι 1.500 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας. Κι εκεί, ξεχάστηκαν όλα με τους αντιπάλους. Οι παίκτες του Διομήδη περίμεναν να δώσουν συγχαρητήρια στον νικητή και να πάρουν τα μετάλλιά τους, χωρίς κανείς να τους ενοχλεί. Αντίθετα, αρκετοί ήταν αυτοί που πήγαν και τους έδωσαν συγχαρητήρια, για το πάθος που έδειξαν σε όλο το παιχνίδι, για να "γυρίσουν" τη σειρά. Καταχειροκροτήθηκαν όταν πήραν τα μετάλλιά τους, αλλά κι εκείνοι περίμεναν ιπποτικά τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σηκώσουν το τρόπαιο, για να τους χειροκροτήσουν με τη σειρά τους!