Χιλιάδες ήταν οι Θεσσαλονικείς που πήραν μέρος στις τρεις απεργιακές πορείες με τις οποίες γιορτάστηκε στη Θεσσαλονίκη η Εργατική Πρωτομαγιά.


Η συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ/ΝΤ ΑΔΕΔΥ (φωτογραφία πάνω) έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους. Κεντρικός ομιλητής, ήταν ο ταμίας του ΕΚΘ, Παναγιώτης Παγώνης. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιστορική μέρα και στους αγώνες που δόθηκαν στο παρελθόν και συνεχίζονται και σήμερα «με αμείωτη ένταση» από τους εργαζόμενους: «θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα», τα οποία «τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα».




Στη συγκέντρωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέκος Τριανταφυλλίδης και Σωκράτης Φάμμελος και ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Λάζαρος Κυρίζογλου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ.



Στο άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Την κεντρική ομιλία εκφώνησε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, παρουσία μεταξύ άλλων του βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή και του ευρωβουλευτή Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ενώ χαιρέτισαν και εκπρόσωποι συνδικάτων.



«Συνεχίζουμε αταλάντευτα, αγωνιστικά, ταξικά, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ παντού σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς. Συνεχίζουμε αγωνιστικά για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με μέτωπο απέναντι στις αυταπάτες, τον κοινωνικό εταιρισμό και τις ψεύτικες ελπίδες» τόνισε μεταξύ άλλων ο Λ. Στολτίδης.
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στην Καμάρα. Ακολούθησε πορεία.