pyrkagia_thasos_20130817_02.jpg

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στα διυλιστήρια Ασπροπύργου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, μετά από έκρηξη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες ελαφρά κι έναν σοβαρά.

 

Στις μονάδες εκτελούνταν εργασίες συντήρησης. Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και η φωτιά βρίσκεται στο στάδιο κατάσβεσης.

Εκτός των εγκαταστάσεων βρίσκονται επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά η κατάσβεση, ως τώρα, γίνεται από τις δυνάμεις της ΕΛΠΕ.

Ο καπνός, από το περιστατικό είναι ορατός από απόσταση χιλιομέτρων.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 9.31

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εισήλθαν στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Διαπίστωσαν ότι η φωτιά είχε κατασβεστεί. Με ειδικό αφρό επιχειρούν να ψύξουν τη δεξαμενή όπου ξέσπασε η φωτιά.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 10:15

Με ανακοίνωσή της, η εταιρία παραδέχεται πως έγινε έκρηξη σε δεξαμενή, κατά τη διάρκεια εργασιών. Κάνει λόγο για έξι τραυματίες, από τους οποίους ο ένας (που νοσηλεύεται στο Θριάσιο) είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεν αναφέρει τα αίτια της έκρηξης. Προσθέτει πως το συνεργείο που έκανε τις εργασίες, ήταν εξειδικευμένο.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι, τη στιγμή του ατυχήματος μέσα στη δεξαμενή εργάζονταν πάρα πολλοί εργαζόμενοι που, για να βγουν από τη φλεγόμενη δεξαμενή, έσπασαν μια πόρτα, καθώς δεν ήχησε καν ο συναγερμός, ενώ δεν υπήρχε επικεφαλής του συνεργείου ειδικός των ΕΛΠΕ. Προσθέτουν πως κανείς δε γνώριζε ποιοι και πόσοι εργάζονταν στη δεξαμενή.