"Οι λιθοσφαιρικές πλάκες και η σεισμικότητα στον ελληνικό χώρο" ήταν το θέμα της εισήγησης που παρακολούθησαν μαθητές από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των δράσεων "Η Φυσική Μαγεύει" της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.


Η καθηγήτρια του ΑΠΘ στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ Ελ Παπαδημητρίου έδωσε τις πρώτες πληροφορίες στους μαθητές για τη σεισμικότητα του ελληνικού χώρου λέγοντας χαρακτηριστικά : "Αυτή η κατάδυση των λιθοσφαιρικών πλακών που παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο δίνει και τα χρώματα της θάλασσας , το υπέροχο μπλε αλλά και τα ζωντανά χρώματα των νησιών μας. Τα όσα ενδιαφέροντα γεωλογικά συμβαίνουν στον ελληνικό χώρο δημιούργησαν το σύμπλεγμα των νησιών μας , αλλά και τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας.

Το ..εργαστήρι Γεωολογίας δεν είναι το μόνο που συνέβη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ την Παρασκευή και το Σάββατο. Πειράματα Φυσικής, ΄διαλέξεις αστρονομίας, μαθηματικές προσεγγίσεις, περιβαλλοντικά εργαστήρια είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα σημεία του κόσμου της ΦΥΣΙΚΗΣ.

Ενός κόσμου, τόσο οικείου, τόσο άγνωστου που συνεχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους. 
"Τα θέματα είχαν ενδιαφέρον γιατί δεν ήταν στείρες εισηγήσεις. Υπήρχε διάδραση μέσα στην τάξη" λέεν η Άννα Μαρία Παπασπυράκη και η Κάτια Καλαϊτζή από το Γ Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών που ήρθαν στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ΕΕΦ στο www.eef.gr