Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, Κυριακή 24 Μαΐου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε:



10:00
Επιμνημόσυνη δέηση, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας..

Θα ακολουθήσει ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. 
10:00
3η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Τούμπας.
11:00
Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο μνημείο του Πόντιου Παπά και Δασκάλου της πλατείας Αγίας Σοφίας.  
11:00
Επιμνημόσυνη δέηση, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ελληνών του Πόντου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης
Θα ακολουθήσει ομιλία και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου του Ποντιακού Ελληνισμού, πλατεία 19ης Μαΐου, δίπλα στο ΚΑΠΗ Μενεμένης.
Οργάνωση από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμενης και την Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος».
12:00
Εγκαίνια 20ης Έκθεσης Εκκλησιαστικής Τέχνης «Ορθοδοξία», από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο, στο περίπτερο 3 της ΔΕΘ.

Παράλληλα θα λειτουργήσει και η Έκθεση Βυζαντινής Εικαστικής Τέχνης «Φως Τέχνης Ανέσπερον».
12:00
Ημερίδα με θέμα: «Καλές πρακτικές στον Αγροτουρισμό - Το παράδειγμα της Ιταλίας»,– στην αίθουσα Ballroom 1 του Χάγιατ Ρέτζενσι, στο πλαίσιο του Μάνεϊ Σόου.

Ομιλητής ο Giovanni Cocco, Πρόεδρος του European Quality Tourism association
«Αγροτουρισμός: Μία ιστορία ενός επιχειρηματία του τομέα» / Roberto     Giacometti -  Ιδιοκτήτης αγροτουριστικών Επιχειρήσεων.
 Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
14:00
Στο πλαίσιο του Money Show, ΑγρΟραμα – ΑγροΝΕΑ, παρουσιάσεις Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων  (ΚοινΣΕπ από αστικές περιοχές & αγροτικές), στο Χάγιατ Ρίτζενσι, στην αίθουσα «Επίδαυρος Ι».
16:00
Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στο πλαίσιο του Μάνεϊ Σόου, στο Χάγιατ Ρίτζενσι με θέμα «Κυκλοφοριακό και μετρό Θεσσαλονίκης», από τη δημοτική παράταξη «Εντάξει».
Ομιλητές οι Στ. Καλαφάτης, βουλευτής, π. υπουργός, Ε. Μπακογιάννης, συγκοινωνιολόγος και Δ. Παπάς, αρχαιολόγος. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Φώτης Κουτσαμπάρης.
19:30
Τελετή λήξης των 15ων Θεατρικών Μαθητικών Αγώνων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
19:30
«Ανοιξιάτικη Συνάντηση Χορωδιών» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλακοπής, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας.

Συμμετέχουν οι Χορωδίες της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς, η Δημοτική Χορωδία Ασβεστοχωρίου, Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Τριανδρίας και του  Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακοπής.
20:00

Συναυλία Αγάπής και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των «Ανοιξιάτικων Μουσικών Συναντήσεων 2015», στην Ευαγγελική Εκκλησία, πρώην Φλέμινγκ, Ποσειδώνος 57, Φοίνικας.

Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο «εν χορώ» και η ορχήστρα “camerata evangelica”. Διευθύνει ο Κωστής Παπάζογλου.
20:30
Εκδήλωση με θέμα «Πυλώνες Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης Μεταφορές – Ενέργεια – Εξωστρέφεια», στα πλαίσια του Money Show 2015, στην αίθουσα Regency Ballroom του Χάγιατ Ρίτζενσι.

Ομιλητές: Ιωάννης Παντής, Πρόεδρος ΟΛΘ, Αχιλλέας Τοπούζας, αερολιμενάρχης Θεσσαλονίκης, Τάσος Τζήκας, Πρόεδρο ΔΕΘ-HELEXPO, Λεωνίδας Μπακούρας, Αναπλ.Γενικός Διευθυντής ΕΠΑ Θεσσαλονίκης & Θεσσαλίας, Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος ΣΕΒΕ. Συντονίζει ο Δημήτριος Σαμαράς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Σαμαράς και Συνεργάτες ΑΕ.