Δυο εφημερίδες ξεχωρίζουν, σήμερα, για τα πρωτοσέλιδά τους. Η αισιόδοξη Αυγή, που ασχολείται με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η καταγγελτική Kontranews, που βλέπει να σκοτώνονται Μέρκελ και Σόιμπλε. 


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αγώνας επιβίωσης για τα νοικοκυριά

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι καταναλωτές, σε μεγάλο ποσοστό πια, για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές βιοτικές τους ανάγκες υποχρεώνονται είτε να τραβούν από τα έτοιμα είτε να δανείζονται! Tο 47% των μισθωτών στηρίχτηκε σε ανάληψη καταθέσεων, ενώ το 16% αναγκάστηκε να δανειστεί. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας σε σχέση με τη δυνατότητα των μισθωτών να ανταποκρίνονται σε δόσεις δανείων και καρτών: μόνον το 22% δηλώνει ότι μπορεί πάντα να ανταποκρίνεται".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ζήτω η τρέλα. Κινούμενη βόμβα ο "Γιάνης ΟΥΑΟΥ" για το Μαξίμου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "χθες το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, ανακοίνωσε την πρόθεση επιβολής τέλους αναλήψεων από τα ΑΤΜ των τραπεζών, αλλά λίγες ώρες αργότερα το υπουργείο Οικονομικών "ενταφίασε" την πρόθεση με επίσημη ανακοίνωση. Σε ενημέρωση που έκανε χθες στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ανέφερε ότι οι δανειστές ζητούν φόρο καταθέσεων, σενάριο που απορρίπτει η κυβέρνηση. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας μικρός φόρος στις αναλήψεις μέσω των ΑΤΜ (τέλος αναλήψεων)".

ΕΘΝΟΣ: "Έτσι μπορούμε να συμφωνήσουμε".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " τον οδικό χάρτη , τις συγκλίσεις και τις διαφορές στη διαπραγμάτευση, καθώς και τα "κλειδιά" για την επίτευξη συμφωνίας στις αρχές Ιουνίου περιέγραψε ο Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MNI. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεταφορά κάποιων μέτρων το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ηχούν οι "Σάλπιγγες της Αποκάλυψης" σε όλο τον πλανήτη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ζούμε καιρούς αποκαλυπτικούς, ίσως και εσχατολογικούς, αυτό είναι πια βέβαιο! Παντού γύρω μας διακρίνουμε (όσοι έχουμε "μάτια" για να δούμε) τα περίφημα "σημεία των καιρών": από την έξαρση της ανωμαλίας και του σοδομισμού μέχρι την απόλυτη απέλαση του γιγαντισμού και τις σφαγές των "απίστων" είναι φανερό ότι ο πλανήτης Γη βρίσκεται σε "αναμπουμπούλα"...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Έτρεχαν να μαζέψουν το "φόρο Βαρουφάκη" στα ΑΤΜ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ακόμη ένα χτύπημα στην αξιοπιστία του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε χθες από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μέσα σε λιγότερα από μια ώρα αναγκάστηκε χθες να διαψεύσει τον ...εαυτό του για το θέμα της επιβολής τέλους στις αναλήψεις από τις τράπεζες".

ΕΣΤΙΑ: "Τεράστια η ζημιά στον τουρισμό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η ζημιά που έχει προκληθεί εφέτος στον τουρισμό δεν έχει ακόμη αποτυπωθεί σε αριθμούς. Αλλά θα την βιώσουμε όλοι κατά τους θερινούς μήνες. Και δεν θα περιορίζεται μόνον στην απώλεια εσόδων σε ξενοδοχεία, καταλύματα και τις κατ΄εξοχήν τουριστικές δραστηριότητες. Θα επεκταθεί σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας, που σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τον αριθμό των ξένων που επισκέπτονται την Ελλάδα. Η ζημιά θα είναι αδιανόητη. Και θα φέρει στο ακέραιο την σφραγίδα του Σύριζα, που με την στάση του κλόνισε την εμπιστοσύνη των πελατών της "βαρειάς βιομηχανίας" της χώρας".

Η ΑΥΓΗ: "Προχωρούν Συμβάσεις και κατώτατος μισθός".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δύο από τα σοβαρότερα εμπόδια για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους δανειστές, χωρίς υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές της λαϊκής εντολής, φαίνεται να βγαίνουν από τη μέση, καθώς τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται σύγκλιση στα λεγόμενα εργασιακά και στο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι "θεσμοί" συναινούν να περιληφθεί στη συμφωνία ότι το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού-σε δυο φάσεις-, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, θα κατατεθεί αμέσως μετά".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αναταράξεις στα ΜΜΕ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η απόφαση της Τηλέτυπος Α.Ε. (Mega) να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιό της κατά 15 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με τη φημολογούμενη συγχώνευση των δυο μεγάλων συγκροτημάτων Τύπου (ΔΟΛ και Πήγασος), δημιουργεί νέα δεδομένα στο μιντιακό τοπίο. Οι δυο μεγαλομέτοχοι θέτουν ως προϋπόθεση για να μετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου "να μην υπάρξουν αλλαγές στο θεσμικό περιβάλλον", την ώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία η δημοπράτηση των τριών ή τεσσάρων αδειών για τις τηλεοπτικές συχνότητες".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σύγχυση στην Αθήνα, ενώ ο χρόνος τελειώνει. "'Άδειασμα " Βαρουφάκη από Γιουνκέρ που ζητεί μέτρα 1,8 δισ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε σοβαρό μειονέκτημα για την προώθηση των ελληνικών θέσεων και την επίτευξη "έντιμου συμβιβασμού" με τους εταίρους αναδεικνύεται η ύπαρξη πολλαπλών κέντρων διαπραγμάτευσης. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παρότι έχει περάσει στο περιθώριο της διαπραγμάτευσης, με τους κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη να έχουν πλέον την κεντρική ευθύνη, προβαίνει σε τοποθετήσεις για λήψη μέτρων, όπως ακόμη και η επιβολή φόρου στις τραπεζικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ , για να τις διαψεύσει λίγες ώρες μετά".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Eπιδόματα σε 16 αγέννητα παιδιά

Στην υπόθεση με τους Ρομά από τα Διαβατά αναφέρεται η εφημερίδα. "Επτά οικογένειες Ρομά στα Διαβατά απομυζούσαν τον ΟΓΑ Η έρευνα άρχισε όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση της μικρής Μαρίας Δήλωναν ψεύτικες γεννήσεις παιδιών και επί δέκα χρόνια εισέπρατταν επιδόματα πολυτέκνων, ζημιώνοντας τον ΟΓΑ και κατ' επέκταση το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ", επισημαίνει.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Σκούπα" για τη διασφάλιση της δόσης. Στην Τράπεζα της Ελλάδος όλα τα διαθέσιμα του Δημοσίου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επείγουσα μεταφορά των υπολοίπων 1.193 τραπεζικών λογαριασμών των φορέων Δημοσίου στον κεντρικό λογαριασμό του κράτους διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Με απόφασή του, η οποία φέρει επισήμανση "Εξαιρετικώς Επείγουσα Επίδοση" προβλέπεται 1.193 φορείς Δημοσίου καλούντα να δώσουν τα...ρέστα τους στο κράτος με καταληκτική ημερομηνία την 5η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ για να "κλείσει" την αντιλαϊκή συμφωνία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "την παρέμβαση των ΗΠΑ ζήτησε η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει τη νέα συμφωνία-μνημόνιο, που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει: Απογείωση της φοροαφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων μέσω των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ, κατάργηση των λεγόμενων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, περικοπές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, αντιλαϊκές παρεμβάσεις στα Εργασιακά, κλιμάκωση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων κ.α."

ΤΑ ΝΕΑ: "Ο κ. Βαρουφάκης (εμ)παίζει".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναστάτωση στο τραπεζικό σύστημα και αμηχανία στην κυβέρνηση προκάλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ενδεχόμενο επιβολής τέλους ανάληψης μετρητών και τη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη μαύρων καταθέσεων εσωτερικού-εξωτερικού. Προβληματισμό δημιουργεί η εμμονή του στην πρόταση για διπλούς συντελεστές ΦΠΑ, την ώρα μάλιστα που οι θεσμοί ζητούν πρόσθετα έσοδα 1,8 δισ. ευρώ με ενιαίο συντελεστή".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκπληκτική θεραπεία καρκίνου σε 5-10 χρόνια

"Συνδυασμός φαρμάκων κατάφερε να νικήσει τον προχωρημένο καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι επιστήμονες ήταν τόσο έκπληκτοι με το αποτελέσματα των ερευνών που πιστεύουν πλέον ότι υπάρχει ελπίδα να σταματήσουν και τον προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης και του νεφρού! Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι το 61% των ασθενών είχαν συρρίκνωση των όγκων τους μέσα σε 12 μήνες", γράφει η εφημερίδα. 

ESPRESSO: Τρόικα κολασμένων θηλυκών

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "μια 38χρονη μελαχρινή δημοσιογράφος, ένα μοντέλο και μια πολίστρια (35 ετών και οι δύο) είναι οι γυναίκες «αράχνες», οι οποίες εγκατέλειψαν τις δουλειές τους και έχουν πλέον αναγάγει σε επιστήμη τη χειραγώγηση γνωστών ευκατάστατων Ελλήνων επιχειρηματιών"! 

Kontranews: "Σφάζονται η Μέρκελ με τον Σόϊμπλε για τον Αλέξη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι στρατηγικής σημασίας πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα να μεταφέρει τη διαπραγμάτευση σε επίπεδο κορυφαίων ηγετών αφήνοντας πίσω τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ έχει φέρει αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα προκαλεί εμφύλιο ανάμεσα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε".

Star Press:  Σκότωσε στο ξύλο την πεθερά της

"Στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου κρατείται προσωρινά η 42χρονη νύφη που φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου την πεθερά της. Σήμερα θα οδηγηθεί στον ανακριτή Τρίπολης, σύμφωνα με τη διαταγή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου", γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φόρος 15% έως 30% στα κρυφά εισοδήματα. Σχέδιο για νομιμοποίηση των αδήλωτων καταθέσεων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "φόρους δυο ταχυτήτων για την οικειοθελή αποκάλυψη και νομιμοποίηση των "κρυφών" εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού και στην Ελλάδα προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Η πρόταση της κυβέρνησης που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης προβλέπει τη φορολόγηση με συντελεστή 15% των αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες τους εξωτερικού και την επιβολή φόρου με διπλάσιο συντελεστή 30% για όσους έχουν "κρυφά" εισοδήματα σε εγχώριες τράπεζες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Στην τελική ευθεία. Οι εταίροι θέτουν θέμα δημοσιονομικού κενού για το 2015 και το 2016".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επίτευξη συνολικής συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο τις αμέσως επόμενες μέρες επιθυμούν οι εταίροι και οι δανειστές, κλιμακώνοντας τις πιέσεις ενόψει της σημερινής επανέναρξης των δια ζώσης διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του Brussels Group. Η πολυφωνία του Σαββατοκύριακου από την πλευρά της κυβέρνησης και οι αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τη ρευστότητα και την αποπληρωμή δόσης στο ΔΝΤ έχουν προκαλέσει δυσφορία στις Βρυξέλλες και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που θεωρούν ότι αυτές οι ενέργειες δεν συμβάλουν στη διαπραγμάτευση και την επίτευξη συμφωνίες, ενώ παράλληλα επιδεινώνουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας".