Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε:


9:30

«Σεξουαλική διαφορετικότητα. Υπό διωγμό;» είναι ο τίτλος της ημερίδας που διοργανώνεται από την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής και θα πραγματοποιηθεί στον 10ο όροφο του Πύργου της Σχολής.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του φαινομένου της βίας, του εκφοβισμού και διακρίσεων κατά των νέων

10:30

Τρία πανεπιστήμια της πόλης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, διοργανώσουν από κοινού εκδήλωση παρουσίασης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων αυτών, καθώς και τις δυνατότητες διεκδίκησης υποτροφίας σε αυτά.

Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 2 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (κόκκινο κτίριο)

11:00

Ημερίδα στην αίθουσα Τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο: «Παρουσίαση της πλατφόρμας "JOBRES" για την παροχή των ψηφιακών υπηρεσιών Αλλαγής Στέγης και Αναζήτησης Εργασίας (για φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας)».

12:00

Συνέντευξη τύπου για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς παρέμβασης του σχεδίου δράσης «Ανακύκλωση – Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη», στην αίθουσα συσκέψεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τη συνέντευξη θα δώσουν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Πέτρος Λεκάκης, ο Πρόεδρος Αναπτυξιακής Σύμπραξης, Νίκος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έταιροι του προγράμματος.

16:00
Ημερίδα με θέμα «Νέοι και Κοινωνική Οικονομία». Από το ΚΕ.Α.Π. στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υποστήριξη Πρωτοβουλιών Νέων», το οποίο επιχορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτημένου προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νέα γενιά σε Δράση»και υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, σττην αίθουσα συνεδριάσεων της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 93, 2ος όροφος.
18:30
 9η Τακτική Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ε Δημοτικής Κονότητας, στην οποία θα παρευρεθεί και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Λιάκου Λίνα, για ενημέρωση σε θέματα «Κινητοποίησης των πολιτών», στα γραφεία της κοινότητας.
18:45
Μουσικό αφιέρωμα για τα 10 χρόνια από το ταξίδι του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή στη γειτονιά των αγγέλων, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος».. Παρουσιάζει ο συγγραφέας και ιστορικός, Κωνσταντίνος Νίγδελης.

20:00
Οι Βετεράνοι του ΠΑΟΚ, Βασιλάκος, Κούδας, Αποστολίδης, κ.ά. δημιουργούν νέα ομάδα. Δίνουν συνέντευξη Τύπου στο Πολιτιστικό κέντρο «Λ.Φωκίδη» στο Πανόραμα.
20:00
Έκθεση με τίτλο «Μια πόλη αναζητεί τις Κεϊλότ της: Αόρατα πολιτισμικά μνημεία της Θεσσαλονίκης», στο Γενί Τζαμί(Αρχαιλογικού Μουσείου 30). Οργάνωση από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο θεσσαλονίκης, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ευάγγελου Χεκίμογλου.
20:00
Εγκαίνια έκθεσης «Τα Εικονογραφημένα Βιβλία» του Δημήτρη Γαλάνη, από τις συλλογές της Alpha Bank και του ΜΙΕΤ, στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ινστιτούτου της Εθνικής Τράπεζας, Τσιμισκή 11.  
20:00

Συζήτηση-αφιέρωμα σχετικά με την έγκλειστη Μητέρα πραγματοποιείται στην Αίθουσα Συνεδρίων της Τράπεζας Πειραιώς ( οδός Κατούνη 12-14, 3ος όροφος), στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση διοργανώνει η μη κυβερνητική οργάνωση πολιτών- εθελοντική ομάδα «Ελλήνιον» με αφορμή τη γιορτή της μητέρας και την έκδοση του βιβλίου «Εκκωφαντικές σιωπές».