Δικαιώθηκαν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διώκονταν πειθαρχικά, για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια, επειδή δεν είχαν προσφύγει στα δικαστήρια κατά εργαζομένων.


Πρόκειται για τους Κ. Ζέρβα, Αν. Τελίδη, Μαρία Ακριτίδου - Γιαννοπούλου, Στεφανία Τανιμανίδου, Γ. Αρβανίτη και Τρ. Μηταφίδη. 

Η περιπέτεια των έξι δημοτικών συμβούλων άρχισε το 2013. Τότε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας δικαίωσε 599 συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης, κρίνοντας ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας και διέτασσε την επαναπρόσληψή τους. Ο δήμος Θεσσαλονίκης άσκησε έφεση για 29 από τους εργαζόμενους, ενώ για τους υπόλοιπους αποφάσισε να μην ασκήσει ένδικα μέσα. Η Οικονομική Επιτροπή, μέλη της οποίας ήταν οι έξι, άσκησε αναίρεση για δέκα και αποφάσισε μη άσκηση ένδικων μέσων για τους υπόλοιπους.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταστεί αμετάκλητη η απόφαση για 560 υπαλλήλους και να ακυρωθούν οι αποφάσεις με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152, αλλά η προσφυγή του απορρίφθηκε ως απαράδεκτη.

Ο νόμος 4325 που ψηφίστηκε από τη νυν κυβέρνηση, έδωσε λύση υπέρ των έξι. Ο νόμος προβλέπει ότι αίρεται το αξιόποινο των πράξεων που έλαβαν χώρα ως τη δημοσίευσή του και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις, αλλά και κάθε διαδικασία κατά αιρετών και υπαλλήλων των ΟΤΑ, στις περιπτώσεις μη άσκησης ένδικων μέσων επί υποθέσεων εργατικών διαφορών του προσωπικού. Έτσι, σήμερα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, έγινε γνωστό πως έπαυσε η δίωξη των έξι αιρετών.