Χαμός γίνεται, από το πρωί, στα ποδοσφαιρικά πράγματα της χώρας, μετά από ρεπορτάζ του Σκάι ότι αρχιδιαιτητής κανόνιζε ποιοι θα "σφυρίξουν" με βάση άλλου είδους προτιμήσεις κι όχι τη διαιτητική τους αξία...


Ήρθαν στο φως συνομιλίες του διαιτητή Χριστόφορου Ζωγράφου, όπου ακούγεται να λέει τα χίλια μύρια, κάτι που τον οδήγησε στο να υποβάλλει την παραίτησή του προς τη διοίκηση της ΕΠΟ από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Πλέον, αναμένεται η απόφαση της Ομοσπονδίας για το εάν θα την κάνει αποδεκτή, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη να βρίσκεται στην Ελβετία για τις προεδρικές εκλογές της FIFA την Παρασκευή 29 Μαΐου. Μια Ελβετία που συνταράσσεται από άλλο σκάνδαλο στα διεθνή ποδοσφαιρικά πράγματα, μετά από έρευνα των αρχών της χώρας, σύμφωνα με την οποία πολύς κόσμος τα 'παιρνε για να μοιράζει διεθνείς διοργανώσεις και χορηγίες.

Πάντως, ο ίδιος ο διαιτητής, με γραπτή του δήλωση, που έγινε γνωστή πριν λίγο, κάνει λόγο για επίθεση με στόχο την εξόντωσή του, δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη αντίδρασή του κατά των σκευωρών και θέτει την παραίτησή του στη διάθεση της ΕΠΟ. Στην ίδια ανακοίνωση, ο Χρ, Ζωγράφος υποστηρίζει πως οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι κατασκευασμένες και δεν διαμείφθηκαν ποτέ.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, εμπλέκουν τον αρχιδιαιτητή σε "χοντρό" σκάνδαλο. Στην εκπομπή του Σκάι «Δίκη», φέρεται να ακούγεται να καθυβρίζει ένα πρόσωπο το οποίο, όπως ειπώθηκε είναι ο ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης που ερευνά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ φέρεται να βρίσκεται και σε ανοιχτή γραμμή με προέδρους ΕΠΣ και σε μία συνομιλία λέει: «Θα μου λες ποιους θέλεις κι εγώ θα τους φτιάχνω».