Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά, στη Θεσσαλονίκη, καλούνται από τα συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι.

Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη το Μνημείο του Εργάτη, μπροστά στο ΕΚΘ, όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών.

«Αυτή την ιστορική μέρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό» τονίζει σε ανακοίνωσή της για την Εργατική Πρωτομαγιά, η διοίκηση του ΕΚΘ, σημειώνοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι από τους νομούς με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα (το 2014 "σκαρφάλωσε" στο 30,2%) και καλείται και σήμερα «να δώσει τη μάχη για την αποκατάσταση των αδικιών και τον αγώνα των κεκτημένων».

«Διεκδικούμε εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς, αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας, τριμερή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος και εύρεση νέων πόρων για τη στήριξή του. Καμία αλλαγή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και αξιοποίηση της περιουσίας των ταμείων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

H πορεία του ΠΑΜΕ



Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στο άγαλμα του Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση της γραμματείας του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.

Πορεία και από αντιεξουσιαστές

Τέλος, άλλη συγκέντρωση στην Καμάρα θα πραγματοποιήσουν στις 10 το πρωί η «πρωτοβουλία συνδικάτων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», μέλη κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, κ.α. και θα κάνουν πορεία με κατάληξη στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Βενιζέλου.

Οι οργανωτές, στο κάλεσμά τους, στρέφονται κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης υποτίμησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αναδύθηκε από κομμάτι της κοινωνίας η ψευδαίσθηση της θεσμικής επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων, αναθέτοντας στον Σύριζα την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων και την ομαλοποίηση της έκρυθμης κοινωνικής πραγματικότητας. Παρά το ριζοσπαστικό προσωπείο, που προβάλλει η αριστερά της "ελπίδας", η ψυχολογία της γονατισμένης κοινωνίας, που αναμένει έξωθεν τη σωτηρία, και ο εγκλεισμός της σε λογικές περιθωριοποιήσης του αυτοκαθορισμού της, δεν αποδομήθηκαν. Ως αναρχικοί ,λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε ότι δούλος δεν ειναι αυτός που παραμένει έγκλειστος στο κελί του, αλλά αυτός που περιμένει κάποιον να τον ελευθερώσει», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.