Επιλέξαμε κάποιες από τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα, Σάββατο 23 Μαΐου 2015, στη Θεσσαλονίκη και σας τις παρουσιάζουμε:




19:30
Ομιλία του Ματθαίου Γιωσαφάτ με τίτλο: «Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;», με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του. Στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμυνης 4, από τις Εκδόσεις Αρμός σε συνεργασία με την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.
19:30
Παρουσίαση της νέας δουλειάς της εικαστικού, Μαρίας Χαλκιά – Αλεξοπούλου, με θέμα: «Η Τέχνη συναντά την Τεχνολογία»,  στις νέες εγκαταστάσεις της GI SECURITY S.A., προέκταση Μαιάνδρου & Ελευθερίου, στο Ωραιόκαστρο.
20:30
Παρουσίαση Λεξικού της Αρωμανικής (Βλαχικής) Γλώσσας των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς, της δασκάλας Κούλας Λέντζιου – Τρίκου, στην «αίθουσα νερού» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Παρουσιάζει ο καθηγητής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, Δωρής Κυριαζής. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής της Πολυγλωσσίας «Θεσσαλονίκη, Πολύγλωττη Πόλις 2015».
20:30
Συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης με την «Αστική Κομπανία». Συλλογη τροφίμων για απόρους. Στον αύλειο χώρο του Β’ ΚΑΠΗ, 28ης Οκτωβρίου & Ελευθερίας, στους Αμπελόκηπους.
Οργάνωση από την Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.