Με πρωτοβουλία της Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής, Βουλευτού Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινας Χαραλαμπίδου κατατέθηκαν αυτήν την εβδομάδα δύο ερωτήσεις σχετικά με τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας.


Όπως επισημαίνει στην πρώτη ερώτησή της, στους εργαζόμενους του Αγγελιοφόρου οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, καθεστώς που ισχύει και σε άλλους εργαζομένους της εταιρίας Εκδοτική Βορείου Ελλάδας Α.Ε. η οποία εκδίδει την συγκεκριμένη εφημερίδα. "Η διοίκηση του Αγγελιοφόρου όχι μόνο δεν καταβάλλει μισθούς μηνών και τις αποζημιώσεις που προκύπτουν από την καθυστέρηση των πληρωμών, αλλά αντίθετα απεργάζεται σχέδια δημιουργίας ενός μονοπωλιακού κολοσσού στον χώρο του τύπου, σε συνεργασία με την εφημερίδα Μακεδονία", αναφέρει.

Σε άλλη ερώτησή της, ασχολείται με το πρόβλημα των τεχνικών τηλεόρασης. Όπως επισημαίνει "οι Τεχνικοί Ιδιωτικής Τηλεόρασης υφίστανται διακρίσεις εις βάρος τους σε ζητήματα που αφορούν το καθεστώς εργασίας τους σε σχέση με το λοιπό προσωπικό του χώρου της ιδιωτικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα είναι η μοναδική επαγγελματική κατηγορία στην οποία δεν καταβάλλεται το αγγελιόσημο ενώ για τους εργαζόμενους του TV100 δεν ισχύει ούτε η εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο μαζί με το υπόλοιπο καλλιτεχνικό προσωπικό. Επιπλέον με την κατάργηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος των τεχνικών τηλεόρασης και κινηματογράφου  ο κλάδος των τεχνικών έχει δεχτεί ένα σημαντικό πλήγμα καθώς οι εργοδότες προτιμούν το, μισθολογικά ελκυστικότερο, ανειδίκευτο προσωπικό".

Την ερώτηση για τους τεχνικούς συνυπογράφουν πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (από τη Θεσσαλονίκη, επίσης, η Ιωάννα Γαϊτάνη). Ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα επανέλθει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τεχνικούς και τι σκοπεύουν να κάνουν για τους τεχνικούς της TV100. 

Δείτε την ερώτηση με κλικ εδώ.

Την ερώτηση για τις εφημερίδες, εκτός των Χαραλαμπίδου - Γαϊτάνη, συνυπογράφουν οι... εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι Αλ. Τριανταφυλλίδης και Λίτσα Αμανατίδου - Πασχαλίδου. Ρωτούν αν έχει ασχοληθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με τη σύμπραξη "Αγγελιοφόρου - Μακεδονίας".

Δείτε την ερώτηση με κλικ εδώ.