Κορίτσι είναι το δεύτερο παιδί του πριγκιπικού ζευγαριού Ουίλιαμ- Κάθριν. Το βρέφος γεννήθηκε στις 10:34 πμ ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα. 


Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, παρών στον τοκετό ήταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και το βρέφος ζυγίζει 3,7 κιλά. Μητέρα και κόρη είναι καλά στην υγεία τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η νεογέννητη θα είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδελφό της Τζορτζ, τον πατέρα της Ουίλιαμ και τον παππού της Κάρολο-- η υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ κορίτσι.



Τη γέννησή της ανήγγειλε ένας ντελάλης. Με βάση την παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση έγινε με σημείωμα που αναρτήθηκε στο προαύλιο του Μπάκιγχαμ. Έξω από το μαιευτήριο ήταν συγκεντρωμένο πλήθος που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν ανακοινώθηκε η είδηση.

Η μικρή θα είναι η πρώτη που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γενηθεί κορίτσι τα τελευταία σχεδόν 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Άννα.

Πριγκίπισσα του Κέμπριτζ έχει να γεννηθεί εδώ και 182 χρόνια--η τελευταία ήταν η εγγονή του Γεωργίου του Γ', η πριγκίπισσα Μαρία Αδελαΐδα του Κέμπριτζ, που γεννήθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, το 1833.



Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιό θα είναι το όνομα της νεογέννητης--του πέμπτου εγγονιού της βασίλισσας Ελισάβετ--αλλά σύμφωνα με το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes, τα πιθανότερα είναι Άλις ή Σαρλότ.