Οι κυριακάτικες εφημερίδες κυκλοφορούν σήμερα, Σάββατο 30 Μαΐου 2015, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.


Τα πρωτοσέλιδά τους αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Πόλεμος» για το κυκλοφοριακό 

Η εφημερίδα παρουσιάζει "τι προβλέπει το σχέδιο της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για να «ανασάνουν»οι δρόμοι από τα ΙΧ. Πασαλάκια στις λεωφορειολωρίδες, διαχωρισμένοι και προστατευμένοι ποδηλατόδρομοι, νέες θέσεις στάθμευσης για τα μηχανάκια,αλλά και γερανοί, που θα «σκουπίζουν»τα διπλοπαρκαρισμένα".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Αγριο παιχνίδι με μπλόφες & παρασκήνιο"

"Aποφασισμένος να λύσει τον γόρδιο δεσμό μέσα στα προσεχή 24ωρα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες σε μια ύστατη προσπάθεια για να «κλειδώσει» στο κορυφαίο πολιτικό επίπεδο τον έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους, φέρεται ότι είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (Σαββατο & Κυριακή): "Αγιος Παΐσιος: «Για να γίνεις πρωθυπουργός πρέπει να είσαι μασόνος»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αναπλήρωση 53% στις συντάξεις προτείνει η τρόικα!"

H εφημερίδα γράφει: "Το μήνυμα των θεσμών προς την κυβέρνηση είναι σαφές: «Καμία σύνταξη να μην ξεπερνά το 53% του μισθού γιατί το ασφαλιστικό σας σύστημα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει μεγαλύτερα ποσά». Η απαίτηση τέθηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής, στις τελευταίες συνεδριάσεις του Brussels Group και έχει προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμου, που βλέπει ότι η συμφωνία περνά μέσα από επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Για το λόγο αυτό έχει σταλεί στις Βρυξέλλες η επικεφαλής της Αναλογιστικής Αρχής".

ΕΣΤΙΑ: "Τότε Ζάππειο σήμερα Grexit!"

Η ΑΠΟΨΗ: Η εντιμότητα φεύγει,η λιτότητα έρχεται

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πέντε ημέρες έμειναν. Μέσα στις οποίες είτε θα βρεθεί λύση συμβιβαστική, είτε η κυβέρνηση θα πληρώσει πολύ ακριβά τη συμφωνία. Κρίσιμο ρόλο σε αυτό θα παίξει η πληρωμή ή όχι της δόσης στο ΔΝΤ".

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: "Το σχέδιο για την έξοδο της χώρας στις αγορές"

Όπως γράφει η εφημερίδα, "την αγορά των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, 27 δισ. ευρώ, που κατέχει η ΕΚΤ και μέρους των ομολόγων του ΔΝΤ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προτείνει ο Γιάνης Βαρουφάκης".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Μαχαίρι στις πρόωρες. Πόσο ανεβαίνουν τα όρια ηλικίας"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Συμφωνία με πιστωτές ή time out από το ευρώ"

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στην κόψη του ξυραφιού κινείται η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές, ενώ ο χρόνος εξαντλείται, καθώς στις 5 Ιουνίου η κυβέρνηση θα πρέπει να αποπληρώσει δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το χάσμα παραμένει μεγάλο, παρά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ".

Η ΕΠΟΧΗ: "Ανυποχώρητοι μέχρι τη συμφωνία"

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκλογές τον Ιούλιο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρεις Κυριακές (5, 12 και 19 Ιουλίου) έχουν μπει σε κύκλο στα ημερολόγια των στελεχών της κυβέρησης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αυτές οι ημερομηνίες συζητούνται στα παρασκήνια, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», ως οι πιο πιθανές για να στηθούν κάλπες στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί το σενάριο των εκλογών".

Κυριακάτικη Kontranews: "Αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας εκλογές και μεγάλος ανασχηματισμός"

"Το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπου καταψηφίστηκε μεν η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για ρήξη με τους εταίρους, αλλά συγκέντρωσε ικανό αριθμό ψήφων, είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που μετράει στη σκέψη του Αλέξη Τσίπρα για το ενδεχόμενο να προκαλέσει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό, σχετικά σύντομα και αφού θα έχει υπογραφεί η συμφωνία με τους εταίρους -δανειστές",  υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Πού κολλάει η συμφωνία-πακέτο

Ο ΛΟΓΟΣ: "Παγωμένη» η οικονομία το 1ο τρίμηνο"

ΠΡΙΝ: Η νέα συμφωνία θα είναι αντιλαϊκή

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Πόσο πάει ο «έντιμος». Πονάει ο αναγκαίος συμβιβασμός"

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "στην κυβέρνηση μιλούν και για κρυφό σχέδιο, σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες, να καλύψουν οι Ευρωπαίοι τη δόση του ΔΝΤ, αν το τελευταίο δεν κάνει τα αναγκαία βήματα επειδή το καταστατικό του τού απαγορεύει να δεχτεί μια «γρήγορη και πρόχειρη» συμφωνία 1,2 δισ. ευρώ ο επιπλέον ΦΠΑ με 5%, 10% και 22% Δύο συντελεστές 13% και 23% ζητούν οι δανειστές - Γλιτώνουν μέχρι τον Οκτώβριο τα νησιά - 350 εκατ. έκτακτος φόρος στις μεγάλες επιχειρήσεις - Ερχεται ΕΝΦΙΑ 2,6 δισ. ευρώ". 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να σταθεί απέναντι στις νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις"

Η εφημερίδα προτείνει "παρά την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, οι εργαζόμενοι, ο λαός θα πρέπει όχι μόνο να μη δείξουν ανοχή, αλλά να αντιταχθούν στις νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις. Σταθμό αποτελούν τα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: "Κρίση εμπιστοσύνης. Μετά τους δανειστές και στην κοινωνία"

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Ημέρες ευθύνης"

Η εφημερίδα γράφει: "Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, γίνονται προσπάθειες να γραφτεί μια προσωρινή συμφωνία, η οποία στην ουσία θα αναστέλλει για μερικούς μήνες το κλείσιμο της αξιολόγησης και θα προσφέρει πρόσκαιρη λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της χώρας. Ισα-ίσα να καλυφθούν οι δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες, κατά τους οποίους η χώρα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές συνολικά 8,5 δια ευρώ, ως το τέλος Αυγούστου".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: "Μην απογοητεύσεις, Αλέξη τον κόσμο που σε πίστεψε"

Ο εκδότης της εφημερίδας, γνωστός για το δράση του στο χώρο του Τύπου, Μάκης Κουρής, συμβουλεύει, με άρθρο του, τον πρωθυπουργό: "Η συμφωνία που θα υπογράψεις πρέπει να δίνει ανθρώπινη παράταση ζωής, αλλιώς πιο έντιμο θα είναι μια ντόμπρα εξήγηση στον ελληνικό λαό, θέτοντας την παραίτησή σου στη διάθεση του"...

ΤΟ ΧΩΝΙ: Ανεργία τέλος για 20.460 Έλληνες μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας

Η εφημερίδα παρουσιάζει "τους αναλυτικούς πίνακες με τις 20.460 θέσεις κοινωφελούς εργασίας για ανέργους σε περιφέρειες, υπουργεία και αποκεντρωμένες διοικήσεις. Πλήρης χρηστικός οδηγός με όλες τις λεπτομέρειες για τους ενδιαφερόμενους, ώστε να εντοπίσουν άμεσα τη θέση που τους ενδιαφέρει". 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μυστικά μακροζωίας από μελέτη 40 ετών

Μια μελέτη με συμβουλές για να ζήσουμε περισσότερο, όπως υποστηρίζει, παρουσιάζει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Ο πιο έξυπνος στον κόσμο είναι Θεσσαλονικιός ψυχίατρος

Σύμφωνα με την εφημερίδα"τον τίτλο του πιο έξυπνου ανθρώπου στον κόσμο πουλάει για ένα δισεκατομμύριο ευρώ ο «Ελληνας Αϊνστάιν» που σήμερα φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας με τους πιο ευφυείς ανθρώπους. Ο 39χρονος Ευάγγελος Κατσιούλης, πτυχιούχος της Ιατρικής Πληροφορικής και της Φιλοσοφίας, σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό Cerebrals Society έχει IQ 205, την ώρα που ο αντίστοιχος του γνωστού σε όλους μας Αλμπερτ Αϊνστάιν έφτανε μόλις το 160"! 

FREE SUNDAY: Η συμφωνία και η σκιά της

"Οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι καλλιεργείται τεχνητή αισιοδοξία, προκειμένου να καθησυχαστούν οι καταθέτες, αλλά και στο πλαίσιο ενός προληπτικού blame game, ώστε, δηλαδή, να καταλογιστεί η ευθύνη ενδεχόμενου αδιεξόδου στους πιστωτές", γράφει η εφημερίδα.

Karfitsa: Αλαλούμ με τις κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "«Απλησίαστες» φαίνεται ότι είναι οι κατασκηνώσει της Χαλκιδικής (όχι μόνο από άποψη τιμών) καθώς για να μάθει κάποιος από πού παίρνουν άδειες, ποιο είναι το αρμόδιο όργανο που τις ελέγχει, ποιος είναι ο υπεύθυνος για το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ομαδαρχών-κοινοταρχών αλλά και τι γίνεται σε περίπτωση καταγγελίας για τον οποιοδήποτε λόγο και γενικά και υπεύθυνα, σε ποιον λογοδοτούν, παραπέμπεται στον... Καϊάφα".

Real news: "Να τους «φωτίσει» το Αγιο Πνεύμα!"

"Η... επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος ζητείται για δανειστές και ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια βιώσιμη συμφωνία που θα συμβάλει στην προσπάθεια εξόδου της χώρας μας από τη μεγαλύτερη κρίση που έχει βιώσει εν καιρώ ειρήνης στην ιστορία της", γράφει η εφημερίδα.

Star Press: Όργια σε μοναστήρι της Χάλκης

Να τι θυμήθηκε η εφημερίδα: "Απίστευτα όργια, με πρωταγωνιστές νεαρούς μοναχούς και τις δύο κόρες του επιστάτη σε μοναστήρι της Χάλκης, περιγράφει Αγγλίδα συγγραφέας στο βιβλίο της, με τίτλο "Greek Expectations", το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 6 χρόνια. Το βιβλίο έχει προκαλέσει την οργή 8 κατοίκων της Χάλκης, που έχουν καταθέσει αγωγή, διεκδικώντας από την Αγγλίδα συγγραφέα και την εκδότρια εταιρεία το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ζητείται υπέρβαση"

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Μόνο αν υπάρξει μια υπέρβαση από την πλευρά της κυβέρνησης τα επόμενα 24ωρα θα ξεπεραστούν οι αποκλίσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στο πλαίσιο του Brussels Group, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup για την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα. Αυτό επισημαίνουν κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες, αναφερόμενες στην πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group",