aerodromio_makedonia_03.jpg

 

Με τον… πατριωτισμό των Ελλήνων λειτουργεί, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης. Το προσωπικό ελάχιστο, οι πόροι το ίδιο…

 

Κι όμως, χάρη στις προσπάθειες του προσωπικού αυτού, που το μεγαλύτερο μέρος του δεν είναι εκπαιδευμένο, οι δυο και πλέον εκατομμύρια επιβάτες περνούν από αυτό χωρίς να αντιλαμβάνονται το πρόβλημα… Οι υπάλληλοι υπερβάλουν εαυτόν, για να είναι η πρώτη εικόνα που παίρνει ο τουρίστας που έρχεται στη Θεσσαλονίκη, η καλύτερη δυνατή.

Την κατάσταση αυτή καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, ο Τομέας Υποδομών –Μεταφορών Θεσσαλονίκης, του “Ποταμιού”. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι τα 2 εκ. επισκεπτών είναι 80% άνω, του ορίου αντοχής των υποδομών του Κεντρικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης Μακεδονία, σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού.

“Το κράτος και οι αρμόδιοι δημόσιοι φορείς οφείλουν να στηρίξουν έμπρακτα την λειτουργική αναβάθμιση του ΚΑΘΜ, ώστε τα εκατομμύρια των επισκεπτών και αεροπορικών επιβατών που το χρησιμοποιούν να μπορούν να εξυπηρετούνται με άνεση και ασφάλεια. Φυσικά, το ίδιο πρέπει να κάνει και για τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, σε μια χρονική στιγμή στην οποία εκατομμύρια τουριστών ετοιμάζονται να επισκεφτούν τη χώρα. Αυτή θα είναι, το λιγότερο, μια καλή και χρήσιμη υπηρεσία στη χώρα και τον τουρισμό της”, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.