Όταν ήμασταν μικροί, η αγαπημένη μας συνήθεια ήταν να κατασκευάζουμε χάρτινα αεροπλανάκια -ή σαΐτες. Μεγαλώνοντας, επιλέξαμε άλλα παιχνίδια. Κάποιοι, όμως, όχι μόνον παραμένουν παιδιά, αλλά διαγωνίζονται στο ποιος θα πετάξει πιο μακριά το χάρτινο αεροπλανάκι του!


Υπάρχει και παγκόσμιο πρωτάθλημα! Χιλιάδες λάτρεις της σαΐτας βρέθηκαν στο Σάλτσμπουργκ το Σάββατο, με την Αυστριακή πόλη να φιλοξενεί τους τελικούς του τέταρτου παγκοσμίου πρωταθλήματος για… χάρτινα αεροπλανάκια.

Μετά από προκριματικούς αγώνες, στους οποίους συμμετείχαν σύμφωνα με τους διοργανωτές 46 χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, οι 200 που διακρίθηκαν ταξίδεψαν μέχρι την Αυστρία, διεκδικώντας τους τίτλους σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Με την σαΐτα του να διανύει απόσταση 53,2 μέτρων, ο Βούλγαρος Βέσελιν Ιβανόφ πέταξε το χάρτινο αεροπλανάκι του πιο μακριά από όλους, κατακτώντας τον σχετικό τίτλο.

Στην κατηγορία των ακροβατικών, ο Αβεντίς Τσαμιτσιάν εντυπωσίασε τους κριτές, αποσπώντας πέντε «δεκάρια» και μαζί την πρώτη θέση.
Με βραβείο έφυγε και ο Αρμένιος Καρέν Χαμπαρντζουμιάν, καθώς το χάρτινο αεροπλανάκι του έμεινε στον αέρα για 14,36 δευτερόλεπτα, πραγματοποιώντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Δείτε το βίντεο: