Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στα νότια της Κοζάνης, λίγα λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα.

Ακολούθησαν, μέχρι αυτήν την ώρα, λίγες μικροδονήσεις, κάτω των 3 Ρίχτερ, ωστόσο μπορεί να έγιναν αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος στο Σεισμολογικό Κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Θεοδουλίδης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού προσδιορίζεται στα 2 χιλιόμετρα και το μέγεθός του προσδιορίστηκε στους 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό του βάθος στα 5 χιλιόμετρα. Σημειώθηκε στις 4:56 τα ξημερώματα. Το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 18 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Κοζάνης, κοντά στο χωριό Έξαρχος (στο χάρτη το επίκεντρο του σεισμού με κόκκινη βούλα, ενώ με κίτρινο δακτύλιο βλέπετε τις χθεσινές δονήσεις και πορτοκαλί τα σημεία όπου είχαμε δονήσεις την περασμένη εβδομάδα).


Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδουλίδης, οι πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και των Γρεβενών δεν θα πρέπει να ανησυχούν, αλλά αντίθετα να είναι προετοιμασμένοι, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα προστασίας. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «οι σεισμοί δεν σκοτώνουν, αλλά οι κατασκευές του ανθρώπου».