Την απόφαση για τη διάθεση θέσεων στάθμευσης γενικής χρήσης από άτομα με αναπηρία σε κοινόχρηστους χώρους, ενέκρινε σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.


Επισημαίνεται ότι από τις 55.000 νόμιμες θέσεις στάθμευσης οχημάτων που διατίθενται, το ποσοστό που αντιστοιχεί σε άτομα με αναπηρία είναι 2.750  θέσεις, οι οποίες θα πρέπει να κατανεμηθούν κατόπιν ειδικής μελέτης στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας, ανάλογα με τον πληθυσμό, το βαθμό επισκεψιμότητας και το διαθέσιμο χώρο.  

Με δεδομένο ότι είναι εξασφαλισμένες μόνο οι 1.800 θέσεις - μία ανά οικοδομικό τετράγωνο της πόλης - οι υπόλοιπες θα πρέπει να χωροθετηθούν σε οργανωμένους χώρους δημόσιων κτηρίων και σε δημοτικά οικόπεδα που έχουν διαμορφωθεί σε χώρους ελεύθερης στάθμευσης, για τη χρήση από άτομα με αναπηρία.

Στις θέσεις αυτές, που είναι ειδικών διαστάσεων και  με ειδική κατακόρυφη /οριζόντια σήμανση σύμφωνα με τις προδιαγραφές, θα σταθμεύουν, σύμφωνα με την απόφαση, αποκλειστικά οι κάτοχοι του δελτίου Στάθμευσης Α.με.Α.