Σε απόγνωση το Κεφαλόβρυσο Ελασσόνας. Δολοφόνησαν 26 σκυλιά -τσομπανόσκυλα στην πλειοψηφία τους- με φόλες!


Οι κτηνοτρόφοι είδαν, με απόγνωση, τα τσομπανόσκυλά τους νεκρά, μια βδομάδα πριν ανέβουν στα βουνά της Σαμαρίνας και του Σμόλικα για την καλοκαιρινή περίοδο. Πού να βρουν, τώρα, άλλα τσομπανόσκυλα, έτοιμα κι εκπαιδευμένα. Τι να κάνουν με τα χαμένα τσομπανόσκυλά τους, που τα είχαν σα παιδιά τους, αφού ζουν τόσο καιρό μαζί τους! Ήταν οι σύντροφοί τους, αυτοί που τους προστάτευαν, αυτούς και το κοπάδι τους, από άγρια ζώα που υπάρχουν αρκετά στην περιοχή.

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση οι κτηνοτρόφοι που σε μια απόσταση 2 χιλιομέτρων από την γέφυρα του Κεφαλοβρύσου μέχρι και την τοποθεσία «Παλιομπράκι» έβλεπαν μέσα στο δάσος, σε όλο το βουνό, νεκρά τα σκυλιά τους το ένα πίσω από το άλλο.

Σε πλήρη απόγνωση και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Επαρχίας Ελασσόνας, με τον πρόεδρο κ. Φίλιππο Πακάκη σε έξαλλη κατάσταση να δηλώσει πως: «Αν πιαστεί ο υπεύθυνος, θα δοκιμάσει ο ίδιος τις φόλες». 

Η Αστυνομία, η Συνομοσπονδία Κυνηγών εξέτασαν σπιθαμή προς σπιθαμή όλην την περιοχή. Ιστοί και σπλάχνα από τα νεκρά ζώα στάλθηκαν στο Χημείο του Κράτους, για περαιτέρω αναλύσεις.

Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο οποίος με δήλωση του εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, αλλά και τη βεβαιότητα ότι οι δράστες της εγκληματικής αυτής πράξης σύντομα θα συλληφθούν.
__________________________________________________________________________
Η φωτογραφία και οι πληροφορίες είναι από το http://www.elassona-city.gr/