silipsi_01.JPG

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Βεντέτα στο Δενδροπόταμο φοβάται η αστυνομία μετά την αποκάλυψη ότι οικογένεια Ρομά είναι οι δολοφόνοι 18χρονου –επίσης- Ρομά. Με το που μαθεύτηκε ότι η αστυνομία συνέλαβε τους φερόμενους ως δράστες, άλλοι Ρομά τους έκαψαν το σπίτι!
 
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες είναι πέντε Ρομά, ηλικίας 68, 43, 39, 20 και 23 ετών. Καβγάδισαν, με τον 18χρονο και τον 43χρονο πατέρα του σε καφενείο του Δενδροποτάμου, τους χτύπησαν με ρόπαλα και τους μαχαίρωσαν. Ο άτυχος 18χρονος κατέληξε, ενώ ο πατέρας του χαροπαλεύει, ακόμη, στο νοσοκομείο (από χθες το μεσημέρι που έγινε το μακελειό).

Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία», «Άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση» και «Παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία». Συνελήφθη και 39χρονη τσιγγάνα, στο σπίτι της οποίας είχαν βρει καταφύγιο οι δράστες του φονικού. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για «Υπόθαλψη εγκληματία» και «Παράνομη οπλοκατοχή». Στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό μαχαίρι (εξετάζεται αν είναι το όπλο του εγκλήματος), σπρέι πιπεριού και κυνηγετικό φυσίγγιο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Με το που έγινε γνωστό ότι η αστυνομία κατηγορεί τους πέντε για τη δολοφονία του 18χρονου, στο Δενδροπόταμο ξέσπασαν επεισόδια. Συγκεντρώθηκαν άλλοι Ρομά, οι οποίοι κινήθηκαν προς το (άδειο) σπίτι της οικογένειας των φερόμενων ως δολοφόνων και το πυρπόλησαν!

Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως το συγκεντρωμένο πλήθος εμπόδισε τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν το σημείο της πυρκαγιάς και το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από εκείνη την ώρα, στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.