Σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα και στα υπόλοιπα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Κυριακή 19 Απριλίου 2015. 


Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε μικρή πτώση.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Θεσσαλονίκη 

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη 

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές η καταιγίδες. Οι άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά του Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος 

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος 

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες και Κρήτη 

Αρχικά αίθριος καιρός, ενώ από το μεσημέρι νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα 

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική 

Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.