Την ενίσχυση και περαιτέρω προβολή του εξωστρεφούς κλάδου των τροφίμων, έχει δρομολογήσει η ΔΕΘ-Helexpo, προγραμματίζοντας τη διοργάνωση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016
της 26ης DETROP BOUTIQUE παράλληλα με την πραγματοποίηση της 7ης ARTOZYMA.


Η εκ νέου υλοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων ARTOZYMA σε διετή χρονική βάση έρχεται να απαντήσει στις αυξανόμενες ανάγκες των εγχώριων επιχειρήσεων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, προκειμένου να ανοίξουν διαύλους συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.

Η ARTOZYMA θα αξιοποιήσει τη δυναμική της DETROP, η οποία στην τελευταία διοργάνωση της μαζί με την OENOS από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2015, κατέγραψε συνολική αύξηση επισκεψιμότητας κατά 23%, ενώ ο αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών διευρύνθηκε κατά 40%. Την DETROP-OENOS στηρίζουν φορείς του κλάδου τροφίμων-ποτών, όπως ο ΕΝΟΑΒΕ και ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ. 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως και στη DETROP, έμφαση θα δοθεί στην προσέλκυση ξένων εκθετών και εμπορικών επισκεπτών, καθώς μεσοπρόθεσμα στόχος είναι η ARTOZYMA να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη.

Έτσι, το εκθεσιακό δίδυμο DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA το 2016 θα καλύψει τις ανάγκες, τόσο της οικοδόμησης εμπορικών επαφών και συνεργασιών με επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή, όσο και με την εσωτερική αγορά.

Ακόμη, οι δύο εκθέσεις θα λάβουν το χαρακτήρα γαστρονομικής γιορτής της Θεσσαλονίκης και ήδη για το σκοπό αυτό η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo έχει ξεκινήσει σχετικές επαφές με φορείς της πόλης με στόχο τη διοργάνωση πλήθους παράλληλων εκδηλώσεων με αντικείμενο τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία.

Η ARTOZYMA θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης και της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης.