Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Spiegel Online. 


Παράλληλα προανήγγειλε μια πρωτοβουλία για την καταβολή ενδεχόμενων γερμανικών αποζημιώσεων από τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο κ. Παυλόπουλος στη συνέντευξή του διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλους τους πιστωτές της. Παράλληλα όμως επέκρινε την πολιτική λιτότητας που ακολουθείτο ως τώρα. Ένα μέρος του προγράμματος λιτότητας «δεν προήγαγε καθόλου την οικονομική ανάπτυξη, αλλά οδήγησε την ελληνική οικονομία σε μια υφεσιακή πορεία», εκτίμησε ο κ. Παυλόπουλος.

«Αυτό που ζητάμε απλώς είναι μας αντιμετωπίζουν όπως τις υπόλοιπες χώρες», πρόσθεσε. «Επιθυμούμε να είμαστε ένα ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θεωρεί προβληματικές τις επικρίσεις των πιστωτών της Αθήνας σχετικά με τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και άλλα εργασιακά δικαιώματα. «Ζητάμε απλώς αυτό που και το γερμανικό σύνταγμα θεωρεί θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα των Γερμανών».