‘’Η κυβέρνηση δέχεται έναν πόλεμο εντός και εκτός των συνόρων της χώρας ούτως ώστε να υπαναχωρήσει και να δικαιωθεί η αποτυχημένη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ’’.


Αυτό δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Γιάννης Αμανατίδης.
   
Σε ότι αφορά το φλέγον μεταναστευτικό ζήτημα ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία των μεταναστών είναι πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δοθεί μια λύση μέσω της κατάλληλης αξιοποίησης των σχετικών κονδυλίων και της συνεννόησης με τη γειτονική Τουρκία, πράγμα που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς η επένδυση αποκλειστικά και μόνο σε μέτρα ασφαλείας είναι ούτως ή άλλως αναποτελεσματική. Το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές.
   
Αναφορικά με τα πρώτα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι αυτά έχουν ληφθεί σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποτελούν ανάσα ζωής για όλους εκείνους τους πολίτες που τόσο καιρό συνωστίζονται στα συσσίτια της Εκκλησίας και των κοινωνικών δομών.
   
Τέλος υπογράμμισε ότι η πιο σκληρή διαπραγμάτευση είναι αυτή που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου, καθώς θα αφορά τις πολιτικές που θα ασκηθούν τα επόμενα χρόνια για την την αντιμετώπιση του χρέους και την προώθηση της πολυπόθητης ανάπτυξης στη χώρα.