Από τον Άννα στον Καϊάφα... Τη συνεδρίαση του Euroworking Group, την Τετάρτη 22 Απριλίου, αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Παρίσι τα μέλη της «Ομάδας των Βρυξελλών» και οι Έλληνες εμπειρογνώμονες.


Η συνάντηση του Brussels Group με τους Έλληνες οικονομικούς εμπειρογνώμονες, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στο Παρίσι και συγκεκριμένα στη βίλα «Σαΐντ», όπου στεγάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ.

Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι η διαπίστωση προόδου στις διαβουλεύσεις, αλλά και η προσπάθεια να τεθούν κάποιες βάσεις πάνω στις οποίες θα μπορούσε να στηριχθεί η συμφωνία.

Η σημερινή συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι. Η χθεσινή ξεκίνησε περί τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και ολοκληρώθηκε στις 23:00.

Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούν ο επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χουλιάρακης, ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νικόλαος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη.

Οι πληροφορίες θέλουν τους δανειστές να πιέζουν σε τέσσερα σημεία, τα οποία, από την κυβέρνηση (αλλά και παλαιότερα, από την νυν αντιπολίτευση) θεωρούνται "κόκκινες γραμμές": Η καθιέρωση χαμηλότερης σύνταξης και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η απελευθέρωση των απολύσεων, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά και η μερική αποπληρωμή του χρέους με πώληση δημοσίων εκτάσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών (που είναι η τρόικα, όπως κι αν θέλουμε να τους ονομάσουμε) έχουν αντιληφθεί πως η χώρα δε διαθέτει plan B (εξάλλου το διαλαλούσαν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργών συμπεριλαμβανομένων) και πιστεύουν πως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα "ξεμπερδεύουν" με τον πονοκέφαλο που λέγεται Ελλάδα. Προσθέτουν, μάλιστα, πως μπορεί η Ελλάδα να μην έχει plan B, ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ όμως, έχουν και... b και c, αν χρειαστεί...