Τρεις διακινητές λαθρομεταναστών, που μετέφεραν δέκα αλλοδαπούς, από τη Θεσσαλονίκη στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, συνέλαβαν, χθες 26 Απριλίου 2015, το απόγευμα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 63, 57 και 65 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «διευκόλυνση μεταφοράς παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό της χώρας».

Οι δράστες συνελήφθησαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, όταν, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 63χρονου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δέκα αλλοδαπούς (9 Σύριους, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικους κι έναν Ιρακινό). 

Επίσης, εντοπίσθηκε και δεύτερο προπορευόμενο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 57χρονου με συνεπιβάτη τον 65χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 63χρονος παρέλαβε τους μετανάστες, από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να τους μεταφέρει αρχικά στους Ευζώνους Κιλκίς, με τελικό προορισμό διάφορες χώρες της Ε.Ε., έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ έκαστος 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.