Το λιγότερο δύο χρόνια θα απαιτηθούν για την επανεκκίνηση του έργου, αν αποχωρήσει ο εργολάβος και επαναδημοπρατηθεί η κατασκευή της βασικής γραμμής, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας , Πάρις Μπίλλιας.


Ο κ. Μπίλλιας, στη συζήτηση που γίνεται στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για το μετρό, υποστήριξε ότι υπάρχει φόβος, η ΕΕ, να απαιτήσει την επιστροφή κονδυλίων από το συνχρηματοδοτούμενο έργο.

Υπάρχει όμως και ο φόβος να «παγώσει» και η επέκταση προς Καλαμαριά, αφού το τμήμα αυτό δε θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.

«Το μόνο που μένει είναι ένας έντιμος συμβιβασμός μεταξύ αναδόχου, μεταξύ αναδόχου και Αττικό Μετρό ΑΕ», είπε ο κ. Μπίλλιας, ενώ ζήτησε από τη δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης να παραιτηθεί από την προσφυγή στο ΣτΕ καθώς έχει αποδειχθεί ότι οικονομο-τεχνικά ο σταθμός «Βενιζέλου» μπορεί να κατασκευαστεί μόνο αν απομακρυνθούν προσωρινά οι αρχαιότητες.

Για την επίλυση δε των διοικητικών αδυναμιών του έργου, ο κ. Μπίλλιας πρότεινε την τοποθέτηση ενός εντεταλμένου συμβούλου.