Τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Κυριακής, που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 11 Απριλίου 2015, λόγω της αυριανής αργίας:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ της Κυριακής: Οι Σκουριές διχάζουν... και φοβίζουν 

Η εφημερίδα παρουσιάζει έρευνα, σύμφωνα με την οποία, "μπρος στο αδιέξοδο οι Καναδοί ετοιμάζουν... έξοδο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες ξένη επένδυση στη χώρα! -Ο τρόμος κυριαρχεί στην περιοχή αφού εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως αυτοί και οι οικογένειές τους δέχονται επιθέσεις και προπηλακισμούς", λέει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: Δυναμική ενέργειας στη διαπραγμάτευση

"Στρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Πούτιν για τον αγωγό φυσικού αερίου και την ενίσχυση των ελληνορωσικών εμπορικών σχέσεων, με αιχμή τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τις κοινοπραξίες στις υποδομές. Η Ελλάδα μπαίνει δυναμικά στη μεγάλη σκακιέρα των αγωγών", υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δραματικές παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας και στις αποδοχές

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "το ασφαλιστικό και τα κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης είναι το καυτό θέμα της μετά πασχαλινής περιόδου. Η συνταξιοδοτική δαπάνη που συνεχώς διευρύνεται και οι σημαντικές εκροές από τον προϋπολογισμό προς τα ταμεία έχουν τεθεί στο στόχαστρο των δανειστών οι οποίοι επιθυμούν νέες δραματικές παρεμβάσεις στα όρια ηλικίας και εν γένει στις παροχές (ΕΚΑΣ, ύψος επικουρικών συντάξεων, υγειονομική περίθαλψη με λιγότερα των 100 ενσήμων το χρόνο κ.ά.) και τις συνταξιοδοτήσεις πριν το 67ο ή 62ο έτος της ηλικίας (στην τελευταία περίπτωση με 40 έτη ασφάλισης, εκ ων οποίων τουλάχιστον 33 πραγματικά και έως 7 πλασματικά έτη)".

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Πρόβα συμφωνίας σε κατάσταση πολιορκίας

Η εφημερίδα γράφει: "Οι δανειστές φροντίζουν να διατηρούν την κατάσταση χρηματοδοτικής πολιορκίας. Παρ' ό,τι οι κυβερνητικοί παράγοντες που συμμετείχαν στο τελευταίο Euroworking Croup (Μ. Τετάρτη-Μ. Πέμπτη) κατέστησαν σαφείς τις επείγουσες ταμειακές ανάγκες, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν πτοήθηκαν: εν τη παλάμη... μεταρρυθμίσεις και ούτω βοήσωμεν".

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ανατροπή από ΣτΕ στις μειώσεις των συντάξεων

"Σε τροχιά κατάρρευσης έχουν μπει ορισμένες από τις τελευταίες περικοπές που επιβλήθηκαν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ένα νέο δημοσιονομικό «σοκ» στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Γερόντισσα Λαμπρινή από το 1990: "Έρχεται μεγάλη φτώχεια"!

H εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: "Η χαρισματική γιαγιά της Ηπείρου προκαλεί αίσθηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ημερομηνία... ρήξης για συμφωνία η 24η Απριλίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα " η κυβέρνηση, αφού έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια προσπάθεια να εκβιάσει πολιτική απόφαση για in συνέχιση ιης χρηματοδότησης από τους εταίρους, τώρα, έχοντας αφήσει τη χώρα χωρίς ρευστότητα και για να αποφύγει τη στάση πληρωμών, τρέχει να προλάβει εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup στις 24 Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.
Η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, κατέδειξε με τον πλέον εμφανή τρόπο ότι για να υπάρξει συμφωνία μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα πρέπει να γίνουν πολλά από την πλευρά της κυβέρνησης και με δεδομένη τη στενότητα του χρόνου κάτι τέτοιο θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο".

Η ΕΠΟΧΗ: Σε επιφυλακή για την ανάσταση

"Παραδοσιακά, για τις αριστερές και τους αριστερούς, το «καλή ανάσταση», ως ευχή, είχε και άλλους ακόμη συμβολισμούς, πέραν αυτών των χριστιανών, οι οποίοι συνδέονταν με το όραμα της απελευθέρωσης, της ανατροπής, της αρχής μιας νέας εποχής και άλλα πολλά. Φέτος, εν μέσω μια σκληρής διαπραγμάτευσης με εταίρους, που έχουν πλήρως μεταλλαχθεί σε ιδιοτελείς δυνάστες, οι οποίοι βάζουν όρους που οδηγούν σε συνέχιση των χρόνων των παθών, η ευχή έχει, σχεδόν, μονοσήμαντο περιεχόμενο: καλή απαλλαγή", γράφει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παιχνίδια με τη φωτιά και φόβοι ατυχήματος

"Σε «παιχνίδι με τη φωτιά» εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με τους εταίρους ενόψει του Eurogroup της 24ης Απριλίου, καθώς το χάσμα παραμένει μεγάλο και εκφράζονται φόβοι πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να αδυνατεί να καταβάλει μισθούς και συντάξεις στα τέλη του μήνα", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τούνελ με "θηρία"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η αβεβαιότητα των οικονομικών προοπτικών πυροδοτεί τα σενάρια και για πολιτικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Πίσω από τον καπνό των τελευταίων δηλώσεων και αντιπαραθέσεων υπάρχει μάλιστα και φωτιά. Οι διεργασίες και οι πιέσεις εντός και, κυρίως, εκτός Ελλάδας για τον σχηματισμό μιας νέας, πιο «διευρυμένης» κυβέρνησης (με ονομασίες που ποικίλλουν) έχουν πυκνώσει και οι προσεχείς εβδομάδες θεωρούνται καθοριστικές".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η "ανάσταση του λαού" απαiτεί ρήξη με ΕΕ - κεφάλαιο

H εφημερίδα γράφει: "Η «ανάσταση για το λαό», που τόσα χρόνια ανεβαίνει Γολγοθά και ζει βδομάδες παθών πότε στο όνομα της ανάπτυξης, πότε στο όνομα της κρίσης, πότε στο όνομα της ανάκαμψης, δεν θα έρθει μέσα από αντιλαϊκά παζάρια και διαπραγματεύσεις, τις αντιπαραθέσεις και τους συμβιβασμούς που γίνονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου μέσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Δεν θα έρθει από κυβερνήσεις δεσμευμένες στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Η «ανάσταση για το λαό» θα έρθει μόνο μέσα από το δρόμο της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Kontra news: Η Ρωσία μας σώζει από την ασφυξία

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι θα προχωρήσουν σε τρεις νέες κινήσεις που θα μας εξασφαλίσουν χρήμα, όπως η επισκευή των Ρωσικών πλοίων στα ελληνικά ναυπηγεία.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Οι Έλληνες έφηβοι τζογάρουν από τα 15 τους

Έρευνα παρουσιάζει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία τα Ελληνόπουλα εθίζονται στο τζόγο μέσω Ίντερνετ, ενώ δοκιμάζουν τσιγάρο και ναρκωτικά νωρίτερα από άλλα παιδιά.

Ο ΛΟΓΟΣ: Δημογραφική "βόμβα" το ασφαλιστικό

Η εφημερίδα επικαλείται πόρισμα της Alpha Bank, το οποίο προτείνει άμεση αντιμετώπιση του ασφαλιστικού για να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.

ΠΡΙΝ: Συμφωνία των παθών ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μετά τη αποδοχή της κυβέρνησης να υιοθετήσει επιπλέον μέτρα ύψους 1 δια ευρώ ανοίγει ο δρόμος για συμφωνία με τους πιστωτές, βάσει δημοσιευμάτων των τελευταίων ωρών. Η συμφωνία με τους ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών θα οριστικοποιηθεί στις 24 Απριλίου, υπό τον αυστηρό όρο όμως η κυβέρνηση να έχει ψηφίσει μέχρι τις 21 Απριλίου το φορολογικό νομοσχέδιο. Η συμφωνία έγινε επί του 20σέλιδου κειμένου που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση Τσίπρα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης κι ήρθε στη δημοσιότητα από τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, δυσαρεστώντας τον Γ Βαρουφάκη που έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία του. Και φτάνουμε τώρα η κυβέρνηση να εμφανίζεται να έχει αποδεχθεί μιά ακόμη πιο αντιλαϊκή εκδοχή εκείνου του κειμένου, που να θυμίσουμε ότι περιλάμβανε πρωτογενές πλεόνασμα στα ύψη του μέιλ Χαρδούβελη, δηλαδή 3,9%. Πλεόνασμα που θα το ζήλευε κι ο Σαμαράς..."

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Ξεκολλάτε από Ξηρούς και λαθρομετανάστες

Η εφημερίδα μιλά για αντικρουόμενες απόψεις στην κυβέρνηση για τα δύο αυτά θέματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Τσίπρας-Σαμαράς-Βενιζέλος-Παπανδρέου: Παράλληλοι δρόμοι, ίδιο αδιέξοδο

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πρωτοτυπία στις κινήσεις Τσίπρα με Κινέζους, Ρωσία και Τρόικα, χαρακτηρίζοντάς τες "πειραματισμούς", προσθέτοντας ότι "και οι τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ακολουθήσει ακριβώς τον ίδιο δρόμο πριν συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα".

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Συμφωνία ή χάος

H εφημερίδα επισημαίνει: "Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Έπειτα από πολλές εβδομάδες καρκινοβασίας και ισχνής προόδου στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται προ του σημείου καμπής. Λίγο προτού συμπληρώσει τις πρώτες 100 ημέρες της στην εξουσία, καλείται ως τις 21 Απριλίου να έχει πάρει μέτρα..."

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Ύποπτα παιγνίδια σε βάρος της χώρας

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι  παίζονται "περίεργα παιγνίδια που οδηγούν στην πρόκληση πανικού στην οικονομία και στις τράπεζες. Και για αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτά έχει προσωπική γνώση ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τελευταίο κρούσμα, το ότι απέκρυψαν από τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό πως μικρή τράπεζα ήταν στα πρόθυρα κήρυξης πτώχευσης".

ΤΟ ΧΩΝΙ: 7+1 αλλαγές

Η εφημερίδα παρουσιάζει τις αλλαγές στον τρόπο συμπλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΟΗΕ: Απαγορέψτε τα ρομπότ δολοφόνους

"Τα πλήρως αυτόνομα όπλα, τα οποία έχουν ήδη καταγγελθεί ως «ρομπότ δολοφόνοι», θα πρέπει να απαγορευθούν από διεθνή συνθήκη πριν να μπορέσουν να αναπτυχθούν πλήρως, προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία οι προγραμματιστές υπολογιστών, οι κατασκευαστές και οι στρατιωτικοί διοικητές μπορούν να αποφύγουν την ευθύνη για τους θανάτους που προκαλούνται από τα μηχανήματα αυτά! Αυτό αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από την οργάνωση Human Rights Watch και η Νομική Σχολή του Χάρβαρντ. Είμαστε μπροστά στην εποχή των μηχανών", αναρωτιέται η εφημερίδα;

ESPRESSO Weekend: Η πίκρα της Καίτης Γκρέυ

Η εφημερίδα γράφει πως η δημοφιλής τραγουδίστρια λέει ότι έχει πει 2.500 τραγούδια και "δεν παίρνει μία", ενώ για τη νύφη της, Αγγελική Ηλιάδη υποστηρίζει ότι δεν την αφήνει να δει τον εγγονό της.

REAL NEWS: Δίνουν "κούρεμα", απαιτούν συμφωνία!

Η εφημερίδα αποκαλύπτει "το κρυφό σχέδιο των δανειστών για το χρέος", το οποίο προβλέπει "δάνειο ύψους 50 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,65% έναντι μεταρρυθμίσεων". Σύμφωνα με το σχέδιο "στόχος είναι η αποπληρωμή βραχυπρόθεσμων δανείων του ΔΝΤ και η επαναγορά ακριβών ομολόγων της ΕΚΤ". Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει ότι "οι οριστικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους αναμένεται να ληφθούν στην κρίσιμη διαπραγμάτευση του Ιουνίου".