Για καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου κάνει λόγο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με την αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ και το τέλος της κατάληψης από αντιεξουσιαστές.
Την ίδια στιγμή, η ΟΝΝΕΔ απαντά και κατηγορεί, με τη σειρά της, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, για υπεράσπιση... μπαχαλάκηδων.


«Η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ως τέτοια είναι καταδικαστέα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται», τονίζεται.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η διαφύλαξη του ασύλου, ωστόσο, δεν μπορεί να αφορά τις δυνάμεις καταστολής. Το δόγμα "Νόμος και Τάξη", της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Γενάρη κι έτσι πρέπει να παραμείνει».

Η απάντηση της ΟΝΝΕΔ

Επίθεση στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΟΝΝΕΔ, σχολιάζοντας την ανακοίνωσή της με την οποία χαρακτηρίζει καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου την αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Η ΟΝΝΕΔ κάνει λόγο για μία πρωτοφανούς προκλητικότητας και ανευθυνότητας ανακοίνωση, τονίζοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπερασπίζονται τους μπαχαλάκηδες και ότι δεν τους νοιάζει η διάλυση του Πανεπιστημίου».


«Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλούν το ενδιαφέρον τους στην υπεράσπιση αντιεξουσιαστών - καταληψιών ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε ο καταζητούμενος συνεργός Παλαιοκώστα και καταδικασμένος σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη, Πολύκαρπος Γεωργιάδης, ενώ τις προηγούμενες μέρες συνελήφθη βγαίνοντας από την κατειλημμένη Πρυτανεία Πολωνός έμπορος ναρκωτικών έναντι του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Μήπως για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να συλληφθούν οι παραπάνω;», ρωτά η ΟΝΝΕΔ.

Και τα μέλη της δηλώνουν: «Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους επιδίωξη. Σε ό,τι αφορά εμάς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ανοιχτό, σύγχρονο και ασφαλές Πανεπιστήμιο για τους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την κοινωνία, μακριά από μπαχαλάκηδες και εγκληματίες».