Βροχές και καταιγίδες, με πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται, για σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015, σε όλη τη χώρα.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και γρήγορα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνιαστα ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).
Ανεμοι: νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά και από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της στερεάς και προς το βράδυ και στα ημιορεινά της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μετρά).
Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες οι οποίες στις Κυκλάδες πιθανόν να είναι ισχυρές.
Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 που από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 οι οποίοι τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και πιθανόν καταιγίδες, θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο μεγάλη Τρίτη 07-04-2015

Καιρός: στην ανατολική νησιωτική χωρά αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα το πρωί ισχυρές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χωρά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική) και τη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (πάνω από 600 μετρά). Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βορειοδυτικά.
Ανεμοι: στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.