Εκατοντάδες πιστοί γέμισαν τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, όπου τελέσθηκε ο Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πρώτης Αναστάσεως, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη.


Ο σεβασμιότατος σκόρπισε δάφνες, όπως ορίζει η ημέρα, ψάλλοντας τον  Αναστάσιμο παιάνα «Ανάστα ο Θεός», το οποίο αποτελεί και το εγερτήριο μήνυμα της νίκης της ζωής κατά του θανάτου.

Στο κήρυγμά του, ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, τόνισε: "Ζούμε σε μια εποχή όπου η σύγχρονος κάμινος καίει εφταπλασίως γενόμενη το καμίνι των θλίψεων, των πειρασμών, των δοκιμασιών, της απιστίας, της αθεΐας, της αποστασίας και της συγχρόνου ειδωλολατρίας. Αν έχουμε όμως Πίστη προς τον Θεό, τότε η πορεία μας θα είναι ασφαλής. Δεν χρειάζεται να πτοούμαστε, να απογοητευόμαστε και να αφήνουμε τον εαυτό μας να υποχωρήσει στις πιέσεις των ποικίλων δυνάμεων. Πρέπει να μένουμε σταθεροί και ακλόνητοι στην Πίστη μας, ακλόνητοι στον Αναστημένο Χριστό και τότε θα είναι και αυτός δίπλα μας όπως μας λέει και στο τέλος της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής".