Συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. 


Η ομάδα θα λειτουργεί υπό την ευθύνη του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη με τον συντονισμό να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

Η ανάθεση του συντονισμού στον κ. Τσακαλώτο "φούντωσε" τα σενάρια που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, να έχει περιπέσει σε δυσμένεια. Αντίθετα, κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι ο κ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης, για την καλύτερη υποστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού και η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου, αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκινά ο νέος κύκλος συνεδριάσεων του «Brussels Group»  με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων. 

Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ά. Μέρκελ και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.